سرانجام راهی آسان برای تغییر مدرسه کودک در میانه سال تحصیلی
همان طور که می دانید به صورت کلی جابجایی مدرسه کار چالش بر انگیزی است ، مخصوصا” اگر تغییر مدرسه کودک در میانه سال تحصیلی اتفاق بیفتد. برقراری ارتباط با دوستان و معلمان جدید ، آشنایی با فضای مدرسه ، عادت کردن به کارهای جدیدی که باید هر روز انجام شود و… همگی می تواند برای فرزند شما بسیار سخت و حتی ترسناک باشد. اما در این مقاله روش هایی را به شما معرفی می کنیم که با رعایت آنها می توانید به سادگی و بدون دردسر مدرسه کودک را در میانه سال تغییر دهد.
۱-با معلمان و مدیر مدرسه جدید دیدار کنید!
در صورت امکان ، جلسه ای بین خود ، معلمان و مدیر مدرسه جدید برگزار کنید و درباره جزئیات انتظاراتی که از فرزند شما دارند و نوع تکالیف و مشق هایی که برای کودک تعیین خواهد شد صحبت کنید. سعی کنید در روند تغییر مدرسه کودک در میانه سال تحصیلی به مدرسه جدید نقش فعالی داشته باشید ، چرا که این فرایند هم برای فرزند شما و هم معلمان مدرسه جدید می تواند استرس زا باشد.
۲-تفاوت های برنامه درسی مدرسه جدید را مشخص کنید!
برنامه های درسی بسته به نوع و موقعیتی که مدرسه در آن قرار دارد ، می تواند متفاوت باشد. در صورتی که مدرسه جدید دارای برنامه ای است که سرعت آموزش در آن بیشتر است ، اطمینان حاصل کنید که فرزند شما می تواند با آن وفق پیدا کند.
ممکن است فرزند شما از برنامه تحصیلی مدرسه جدید عقب باشد ، در این صورت نیاز دارید تا یک معلم خصوصی برای او بگیرید تا بتواند سریع خود را به برنامه درسی مدرسه جدید برساند. بهتر است از قبل با کودک خود در این مورد صحبت کرده و به او توضیح دهید که چرا او به معلم خصوصی نیاز دارد.
۳-با والدین دیگر بچه ها صحبت کنید!
سعی کنید قبل از تغییر مدرسه کودک در میانه سال تحصیلی به مدرسه جدید ، با والدین سایر محصلان مدرسه صحبت کنید تا علاوه بر نظر آنها درباره مدرسه ، درباره نحوه آموزش و نوع تکالیفی که به کودکان داده می شود اطلاع پیدا کنید. می توانید با مراجعه حضوری به مدرسه شماره تعدادی از والدین را گرفته و با انها ارتباط برقرار کنید.
۴-مراحل انجام انتقال را سریع شروع کنید!
برخی از مدارس برای انتقال نیاز به کاغذ بازی دارند ، برای همین مورد بهتر است است در صورت امکان از ۱ یا ۲ ماه قبل از انتقال ، کارهای لازم برای انتقال بدون دردسر را انجام دهید.همین طور به صورت کامل با مدیر دو مدرسه راجع به مراحل انتقال صحبت کنید تا در فرایند انتقال مشکلی پیش نیاید.
۵- طبق یک جدول زمانی مشخص اقدام کنید!
سعی کنید برای تغییر مدرسه کودک در میانه سال تحصیلی ، یک برنامه مشخص داشته باشید و در این برنامه تمامی مواردی که باید انجام شود را در نظر بگیرد. به طور مثال در این برنامه مشخص کنید که آخرین مبحثی که کودک در مدرسه فعلی تمام خواهد کرد چیست؟ ، کارهایی که قبل از انتقال باید در خانه انجام دهید کدام هستند؟ ، خداحافظی از دوستان ، آشنایان . اساتید چگونه انجام خواهد شد و… .
۶-تمامی مستندات را جمع کنید!
اکثر مدارس به مدارکی از قبیل صحت آدرس ، سوابق واکسیناسیون ، نامه از معلمان و یا مدیر مدرسه قبلی و… نیاز دارند. سعی کنید زودتر از موعد انتقال ، مدارک مورد نظر خود را جمع کرده و داخل یک پوشه کنار بگذارید.
۷-سوابق پزشکی کودک را جمع آوری کنید!
اغلب مدارس به سابقه واکیسناسیون کودک و یا سوابق سایر بیماری های او نیاز دارند. خوشبختانه این کار بسیار آسان است و می توانید با مراجعه به پزشک کودک و یا پزشک خانواده خود آن ها را جمع آوری کنید. الیته ممکن است از قبل این مدارک را در دست داشته باشید.
اگر کودک شما دارای معلولیتی باشد ، ممکن است مدرسه از شما اطلاعات دیگری از جمله اطلاعات دارو های مصرفی کودک و میزان دوز آنها و همین طور مدارک پزشکی کودک را درخواست کند.
در صورتی که کودک شما دارای بیماری هایی از جمله صرع و تشنج است ، حتما” این مورد را از قبل به مدرسه اطلاع داده و برای مواقع ضروری یک لیست تماس به مدرسه ارائه دهید.
۸-یک کپی از مدارک تحصیلی مدرسه قبلی تهیه کنید!
در هنگام تغییر مدرسه کودک در میانه سال تحصیلی ، باید برخی از مدارک به صورت اصل و برخی به صورت کپی به مدرسه تحویل شوند. بهتر است از هر کدام از مدارک یک کپی نزد خودتان نگه دارید. همین طور به صورت کلی توصیه می شود که مدرسه را بعد از پایان امتحانات نیم سال اول تعویض کنید تا مسئله کم تری برای کودک از نظر درسی پیش بیاید. با این کار می توانید لیست نمرات فرزندتان را همراه با مدارک به مدرسه جدید تحویل داده و دردسر کمتری داشته باشید.
برخی از اوقات نیاز است تا مدارک به صورت پلمپ بین مدارس جابجا شود که در این صورت دو مدرسه با هماهنگی این مدارک را برای هم ارسال می کنند.
۹-مدرک احراز آدرس محل سکونت تهیه کنید!
معمولا” برخی از مدارس دولتی برای ثبت نام ، نیاز به مدارک اثبات محل سکونت دارند ، به همین جهت باید این مدارک را از قبل تهیه کنید. در اکثر موارد با ارائه قبوض خدماتی محل سکونت ویا اجاره نامه این احراز قابل انجام است. در صورتی که درباره نوع مدرکی که مدرسه جدید برای احراز آدرس محل سکونت نیاز دارد ، اطلاعی ندارید ، حتما” با شماره مدرسه تماس حاصل کنید.
۱۰-از شناسنامه و کارت ملی فرزندتان کپی تهیه کنید!
قطعا” یک کپی از مدارک شناسایی کودک از قبیل کارت ملی و شناسنامه ، توسط مدرسه خواسته می شود ، بنابراین بهتر است برای سریع تر شدن روند انتقال ، از قبل ، این کپی ها را تهیه کنید.
۱۱-درخواست کپی از مدارک و فرم های انتقال کودک!
توجه داشته باشید که قبل از تغییر مدرسه کودک در میانه سال تحصیلی به مدرسه جدید ، حتما” فرم انتقال و یا یک کپی از آن را از مدرسه قبلی درخواست و دریافت کنید. با این کار در صورت بروز مشکل در مدرسه جدید ، خیلی سریع با ارائه مدارک ، می توانید آن را حل کرده و روز اول انتقال کودک به مدرسه جدید را به تاخیر نیندازید.
۱۲-در مورد فعالیت های خارج از درس مدرسه جدید ، اطلاعات کسب کنید!
با استفاده از فعالیت های خارج از درس مدرسه جدید و درگیر کردن کودک با آن ها می توانید به فرزندتان کمک کنید تا به مدرسه جدید بیشتر علاقمند شده و همین طور دوستان بیشتری پیدا کند. توجه داشته باشید که برای شروع به هیچ عنوان زیاده روی نکنید ، تنها ۱ یا ۲ فعالیت خارج از درس کافی است.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: ۱۰ مورد از بهترین بازی های ورزشی کودکان
۱۳-فعالیت های کودک را با معلمان و مربیان چک کنید!
گاهی اوقات ممکن است کودک به دلیل عقب ماندن از درس ها و یا فعالیت های ورزشی احساس شرمندگی کند. برای رفع این مشکل سعی کنید به صورت دوره ای با معلم و مربیان کودک ملاقات کرده و همه موارد را با آن ها چک کنید ، تا مطمئن شوید همه چیز خوب پیش می رود.
۱۴-کارهای روزمره خانه را تغییر ندهید!
با وجود این که مدرسه کودک تغییر کرده است ، سعی کنید کارهای روزمره خانه از جمله خوردن صبحانه ، ناها و شام در کنار هم را کنار نگذارید و با این کار حس خوبی را به کودک انتقال بدهید. در صورت امکان یک رول هفتگی برای بازی و یا خوردن شام در بیرون از خانه ایجاد کنید تا کودک احساس بد کودک نسبت به مدرسه جدید تا حدی برطرف شود.
۱۵-به فرزندتان زمان بدهید!
کودک شما نه تنها باید به یک رویه جدید عادت کند ، بلکه باید دوستان جدید پیدا کرده و با روش های جدید آموزش معلمان نیز تطبیق پیدا کند. بنابراین این تطبیق و بازگشت فرزندتان به شرایط قبلی ممکن است حتی چند ماه طول بگشد ، بنابراین نگران نباشید و به فرزند خودتان زمان بدهید.
در صورتی که بعد از گذشت یک مدت معقول (بین ۴تا۸ هفته) هنوز احساس می کنید که فرزندتان به حالت عادی بازنگشته است ، با آرامش در مورد این موضوع و کارهایی که می تواند به فرزندتان کمک کند صحبت کنید.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: ردیاب کودک چیست؟
در این مقاله به صورت کامل تمامی موارد که باید برای تغییر مدرسه کودک در میانه سال تحصیلی رعایت شوند را برای شما ذکر کردیم. در صورتی که راجع به هر کدام از مراحل فوق سوال دارید ، حتما” زیر این پست کامنت کنید تا پاسخ آن را برای شما و سایر همراهان بنویسیم.