۱۴ راه برای تقویت مهارت های ریاضی
ریاضیات می تواند یک مسئله دشوار و پیچیده باشد ، مخصوصا” زمانی که شما مهارت کافی در این زمینه نداشته باشید. اما بلافاصله بعد از این که با روش های تست شده ، کسب و بهبود مهارت های ریاضی آشنا شوید ، می توانید حتی به این موضوع علاقه پیدا کنید. اگر دوست دارید به دور از خستگی و اضطراب ، مهارت ریاضی را در خود تقویت کنید ، حتما” تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
۱-بازی های ریاضی انجام دهید!
بازی های ریاضی ابزار های خوبی برای تقویت مهارت های ریاضی شما هستند و به گونه ای طراحی شده اند که به شما این امکان را می دهند همگام با یادگیری ، لذت هم ببرید. در ادامه برخی از بازی های ریاضی آنلاین که به صورت استاندارد ، طراحی شده اند اشاره می کنیم:
-Dragon Box5
این بازی به شما کمک می کند تا مهارت های جبری خود را بهبود داده و خود را برای حل معادلات پیشرفته تر آماده کنید.
-Pro Digy
این بازی بیشتر برای دانش آموزان دبستانی مناسب بوده و به آن ها کمک می کند تا طی انجام یک بازی نقش آفرینی و فانتزی ، مهارت های ریاضی خودشان را بهبود ببخشند.
توجه داشته باشید که بازی های آنلاین و آفلاین بسیاری هستند که می توانند به شما و یا فرزندتان برای بهبود مهارت های ریاضی کمک کنند. این بازی ها را می توانید با جستجو در فضای اینترنت به راحتی پیدا کنید.
۲-ریاضیات را به بخشی از زندگی خود تبدیل کنید!
سعی کنید استفاده از ریاضیات را در زندگی خود بگنجانید تا به طور طبیعی مهارت های ریاضی خود را تقویت کرده و آن ها را فراموش نکنید. به طور مثال زمانی که برای خرید لباس به فروشگاه مراجعه می کنید و همه ی لباس ها ۳۰ درصد تخفیف خورده اند ، و لباس مورد نظر شما ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد ، سعی کنید ۳۰ درصد آن را حساب کرده و مبلغی که باید به فروشنده بپردازید را از قبل در ذهن داشته باشید.
و یا زمانی که قصد دارید ساعت ۴ بعد از ظهر ، با دوست خود ملاقات کنید و برای رسیدن به محل قرار باید ۵ کیلومتر با سرعت متوسط ۴۵ کیلومتر بر ساعت رانندگی کنید ، می توانید محاسبه کنید که باید ساعت چند راه بیفتید تا دقیقا” در موعد مقرر با دوست خود ملاقات داشته باشید.
۳-تصویر سازی کنید!
حتما” برای شما هم پیش آمده است که در هنگام خواندن دروس ریاضی صرفا” به حفظ فرمول های سخت و پیچیده بسنده کنید. اما توجه داشته باشید که این کار فقط شما را از ریاضی زده کرده و آن را برای شما دشوار می کند. این در حالی است که اگر به دنبال ریشه و نحوه بدست آمدن آن فرمول باشید ، ریاضی برای شما آسان تر و مفهومی تر خواهد شد.
به طور مثال زمانی که می خواهید قضیه فیثاغورس را یادبگیرید ، بهتر است ابتدا به سرگذشت این دانشمند مراجعه کرده و نحوه پیدایش و چرایی این قضیه را مطالعه کنید. سپس به سراغ نحوه اثبات آن رفته و بعد با تست کردن قضیه بر روی یک مثلث واقعی آن را در ذهن خود تثبیت کنید. همین طور می توانید برای راحتی کار فرمول مباحث را به صورت زبان عام حفظ کنید. یعنی بگویید مربع بزرگترین ضلع مثلت برابر است با جمع مربع های دو ضلع دیگر (a2+b2=c2).
همین طور بعد از ثبیت قضیه در ذهن خود می توانید سعی کنید آن را به اشکال دیگر هندسی تعمیم داده و علت درستی و یا نادرستی آن را پیدا کنید. با انجام این کارها و درگیر کردن خود با مسئله ریاضی ، می توانید خیلی ساده و عمیق مفاهیم ریاضی را یادبگیرید.
۴-یک دفتر منظم و تمیز داشته باشید!
بهتر است برای دسترسی بهتر و سریع تر یک دفتر یا کلاسور جداگانه برای درس ریاضی تهیه کرده و بخشی از آن را برای نوشتن یادداشت های کلاسی و بخشی از آن را برای انجام تکالیف در نظر بگیرد.
۵-برای زمان مطالعه خود ، برنامه ریزی کنید!
در هنگام برنامه ریزی برای هفته و روزهای خود ، حتما” هر روز زمانی را برای مطالعه ریاضی در نظر بگرید ، حتی اگر تکالیف خود را به صورت کامل از قبل انجام داده اید. در این زمان ها می توانید به مشکلات درسی خود پرداخته و آن را حل کنید. مطالعه هر روزه ریاضی به شما کمک می کند تا مهارت های خود را به خوبی در این زمینه تقویت کنید.
اگر در دانشگاه تحصیل می کنید ، توجه داشته باشید که به ازای هر یک ساعت آموزش ریاضی در کلاس ، باید بین ۲ تا ۴ ساعت برای تسلط و تمرین آن درس وقت بگذارید. چرا که همان طور که می دانید تقویت مهارت های ریاضی جز با مطالعه و تمرین به دست نمی آید.
۶-پیش مطالعه کنید!
در صورت امکان قبل از تدریس درس جدید در کلاس ، آن را پیش مطالعه کنید. با انجام این کار یک نمای کلی از درس در ذهن خواهید داشت و در کلاس درس می توانید بهتر مطالب را فرا بگیرید.
۷-نوشته های خود را قبل از کلاس بخوانید!
سعی کنید قبل از حضور در کلاس ، نوشته های قبلی خود را مطالعه کنید. با این کار می توانید با ایجاد یک پل بین آموخته های قبلی و درس های جدید ، مفاهیم را بهتر و سریع تر یادبگیرید.
۸-به موقع در کلاس حاضر شوید!
قطعا” حاضر شدن به موقع در سر کلاس و آموزش پیوسته مفاهیم بسیار در یادگیری شما تاثیر گذار خواهد بود. همین طور در زمان حضور در کلاس سعی کنید در ردیف های جلویی نشسته و دید خوبی از معلم و تخته آموزش داشته باشید.
۹-خوب یادداشت برداری کنید!
قطعا” تا به حال تجربه کرده اید که یک جزوه خوب تا چه حد می تواند بر روی یادگیری دروس مختلف تاثیر داشته باشد. بنابراین سعی کنید در سر کلاس با تمرکز لازم مطالبی که در تخته نوشته می شود و یا معلم به زبان می آورد را یادداشت نموده و تا حد امکان جزوه ای تمیز داشته باشید.
بهتر است برای تفکیک مطالب نوشته شده بر روی تخته و نکاتی که معلم بر زبان می آورد ، یک حاشیه برای جزوه خود در نظر گرفته و مطالب و نکات شفاهی معلم را در آن جا بنویسید.
۱۰-سوال بپرسید!
این خیلی بد است که در سر کلاس به سبب ترس و یا خجالت سوال خود را نپرسید. توجه داشته باشید که اولین کسی که از سوال نکردن آسیب می بیند خود شما هستید. بنابراین سعی کنید در زمان هایی که سوال دارید ، از پرسیدن آن خجالت نکشیده و کاملا” شفاف سوال خود را بیان کنید.
در صورتی که به هر دلیلی امکان سوال پرسیدن در سر کلاس را ندارید ،می توانید سوال خود را بر روی یک برگه یادداشت کرده و بعد از کلاس از معلم خود بپرسید.
۱۱-مطالعه ریاضی را در اولویت قرار دهید!
سعی کنید برای مطالعه درس ریاضی یک محل و بازه زمانی ثابتی را در نظر بگیرید. با این کار از پرت شدن حواس خود جلوگیری کرده و بهتر می توانید بر روی مطالعه و انجام تمرینات ، جهت تقویت مهارت های ریاضی خود تمرکز کنید. قبل از انجام مطالعه می توانید به خودتان قول انجام دادن کاری که از آن لذت می برید و یا خوردن خوراکی که دوست دارید را بدهید. با این کار با انگیزه بیشتر به مطالعه خواهید پرداخت.
سعی کنید بین هر ساعت مطالعه ، زمانی را برای استراحت در نظر بگیرید. با انجام این کار هم مطالب را بهتر یاد می گیرید و هم از خسته شدن خود جلوگیری خواهید کرد.
۱۲-هدفمند بخوانید!
سعی کنید در ابتدای شروع به مطالعه ، برای فراگیری بهتر ، یک مرور کلی از درس داشته باشید تا ایده اصلی درس دستتان بیاید. بعد از این کار ، نوشته های مقدماتی را خوانده و روی نمودار ها ، نوشته های درشت و تصاویر تمرکز کنید. بعد از انجام همه ی این کارها آماده هستید تا با سرعتی عالی و پیش زمینه مناسب ، مطالعه ی خود را آغاز کنید.
سعی کنید در طول مطالعه اگر ایده ای به ذهنتان رسید در حاشیه کتاب یادداشته کرده و همین طور در صورت مشاهده مطلبی بسیار مهم زیر آن خط بکشید. پس از خواندن کامل درس سعی کنید بین مطالب قدیمی و جدید یک ارتباط پیدا کرده و با درس درگیر شوید. چرا که با انجام این کار مفاهیم درسی برای شما عمیق تر خواهند شد.
پس از انجام همه ی مراحل فوق ، یکبار دیگر برای تثبیت مطالب ، آنها را مرور کنید.
۱۳-قبل از مطالعه مبحث جدید ، بر مبحث قدیمی تسلط پیدا کنید!
در ریاضی معمولا” مباحث به صورت زنجیر وار به هم متصل می باشند ، بنابراین قبل از تسلط و یادگیری مبحث قبلی به هیچ عنوان وارد مبحث جدید نشوید. چرا که این کار تنها شما را خسته و سردرگم خواهد کرد. در صورتی که در یک مبحث مشکل دارید ، می توانید با سوال کردن از معلم ، خواند کتاب های کمک درسی و یا گرفتن معلم خصوصی آن را بر طرف نمایید.
۱۴-تمرینات را مرتب و کامل حل کنید!
سعی کنید در حل مسئله ها و تمرینات ، تمامی قسمت های راه حل و محاسبات را به صورت واضح و مرتب نوشته و از انجام محاسبات به صورت ذهنی پرهیز کنید. چرا که این به شما کمک می کند تا احتمال اشتباه محاسباتی خود را بسیار کاهش داده و همین طور نمره کامل حل تمرین خود را کامل بگیرید.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: فواید سفر چیست؟
در این مقاله نکاتی که می تواند به شما در تقویت مهارت های ریاضی کمک کند را بیان کردیم. خوشحال می شویم در صورتی که سوالی دارید و یا می خواهید نکته را به نکات این مقاله بیفزایید ، در قسمت زیر برای ما کامنت بگذارید.