۱۰ تکنیک حرفه ای برای نجات از ریزش بهمن
یکی از خطرهای جدی در ورزش های زمستانی از جمله: اسکی ، کوهنوردی ، کمپ و… احتمال گرفتار شدن در بهمن است ، که در صورت عدم اطلاع از نحوه نجات از آن ، حتی می تواند به قیمت جان انسان تمام شود. از همین رو قصد داریم در ادامه ، ۱۰ تکنیک حرفه ای برای نجات از ریزش بهمن را به شما معرفی کنیم ، که با استفاده از آن ها می توانید حتی در صورت وقوع بهمن ، شانس نجات و زنده ماندن خود را تا حد بسیار زیادی افزایش دهید. بنابراین پیشنهاد می کنم حتما” تا انتها همراه ما باشید.
۱-به طرفین حرکت کنید!
یکی از تکنیک های فوق العاده مهم برای نجات از بهمن ، حرکت کردن به کناره ها است. یعنی بهتر است در هنگام وقوع بهمن ، از مسیر اصلی حرکت آن خارج شده و به سمت کناره های آن بروید. چرا که در این قسمت ها ، سرعت حرکت و همین طور مقدار حجم برف موجود بسیار کمتر بوده و احتمال نجات بسیار افزایش می یابد. البته در این شرایط ، باید آرامش خود را حفظ نمایید تا از افتادن بر روی زمین جلوگیری شود.
۲-پرش از اولین سراشیبی!
شاید برایتان جالب باشد که بدانید ، اکثر بهمن ها به هنگام اسکی ، توسط خود انسان شروع می شود. در این گونه شرایط ، محل شروع بهمن دقیقا” از زیر پاهای شما است. به همین منظور ، بهتر از برای جلوگیری از گرفتار شدن در بهمن ، از اولین سرآشیبی پرش نموده و ادامه مسیر را اسکی کنید. توجه داشته باشید ، که در این گونه شرایط ، معمولا” سرعت پردازش مغز انسان کاهش پیدا می کند ، بنابراین بهتر است از قبل ، برای این گونه شرایط از لحاظ جسمی و ذهنی آماده شوید.
۳-استفاده از ترنسیور!
ترنسیور ، یک دستگاه با قابلیت ارسال و همین طور ردیافت سیگنال های رادیویی است ، که به شما کمک می کند تا در صورت گرفتار شدن در بهمن ، به سرعت توسط همراهان ویا گروه امداد ، نجات پیدا کنید. از همین رو ، حتما” قبل از کمپ ، کوهنوردی ، اسکی و… یک مورد از این دستگاه ها را تهیه کرده و ترنسیور را با استفاده از بندهای مخصوص به خود متصل کنید.
۴-در مسیر از چیزی بچسبید!
یکی دیگر از نکات حرفه ای برای نجات از ریزش بهمن ، چسبیدن از درخت ، صخره و… در مسیر است ، که می تواند نجات دهنده جان شما باشد. البته باید به این نکته نیز توجه نمود که به کارگیری این روش ، تنها در بهمن های نسبتا” کوچک جواب می دهد و در بهمن های سریع ، بزرگ و پرقدرت کارآمد نخواهد بود.
۵-شنا کنید!
شاید برایتان عجیب به نظر برسد ، اما در صورت گرفتار شدن در بهمن ، باید در مسیر ریزش با شنا کردن ، سعی کنید تا خودتان را در سطح نگه داشته و از رفتن به اعماق برف جلوگیری کنید. شنا کردن در ریزش بهمن ، تقریبا” مانند شنا در آب است ، بنابراین می توانید از تکنیک های شنا در آب استفاده کنید. توجه داشته باشید ، که بهمن در انتهای مسیر خود کند شده و سرعتش را کاهش می دهد ، در این هنگام ، باید حداکثر تلاش خود برای در سطح ماندن و کشیدن بدن خود به سطح زمین انجام دهید.
۶-یک سوراخ دور دهان خود حفر کنید!
یکی از شایع ترین علت مرگ در بهمن ، خفگی است. بنابراین سعی کنید هنگام شروع بهمن ، با حبس کردن نفس خود از وارد شدن برف به دهان و احتمال خفگی جلوگیری کنید. علاوه بر این ، پس از پایان یافتن بهمن ، بهتر است یک سوراخ دور دهان خود حفر کنید ، تا امکان نفس کشیدن برای شما آسان تر شده و مدت زمان بیشتری قادر به تحمل وضعیت شوید.
۷-خودتان را نجات دهید!
پس از اتمام بهمن ، در صورتی که می توانید دست و پاهای خود را تکان دهید ، باید خودتان به فکر نجات خود بیفتید. برای این کار ، در سوارخی که دور دهان خود حفر کرده اید ، آب دهان بیندازید تا بتوانید سمت جاذبه زمین را تشخیص دهید. سپس بر خلاف جهت جاذبه شروع به حفر کردن کنید تا به سطح زمین برسید. این تکنیک نیز از جمله نکات حرفه ای برای نجات از ریزش بهمن است ، که می تواند جان شما را نجات دهد.
۸-کوله پشتی خود را رها کنید!
طبیعتا” هر چقدر سنگین تر باشید ، امکان شنا در هنگام ریزش بهمن بسیار دشوار تر می شود ، از همین رو ، در صورتی که کوله پشتی به همراه دارید ، سعی کنید آن را برای حرکت راحت تر و همین طور شنای بهتر در مسیر بهمن ، رها کنید.
۹-تام طلایی خود را هدر ندهید!
توجه داشته باشید که بعد از تمام شدن بهمن ، برف های اطراف شما آرام آرام شروع به سفت شدن می کنند و احتمال کنار زدن آن ها سخت تر می شود. همچنین به دلیل سرمای اطراف بدن و همین طور کمبود اکسیژن کم کم بیهوش می شوید ، بنابراین تنها چند دقیقه برای نجات خود پس از اتمام بهمن وقت دارید. در صورتی که در شرایطی هستید ، که به هیچ عنوان امکان تکان خوردن ویا خود نجاتی وجود ندارد ، سعی کنید ضمن حفر سوراخی دور دهان خود و حفظ امید ، منتظر گروه امداد بمانید.
۱۰-یکی از دستان خود را بیرون برف قرار دهید!
این تکنیک ، تنها زمانی به کمک شما می آید که نزدیک به سطح زمین قرار داشته ویا با حفر برف ، به سطح نزدیک شده اید. در این شرایط ، در صورتی که انرژی لازم برای حفر مابقی مسیر را ندارید ، بهتر است دست خود را از برف خارج کنید تا گروه امداد سریع تر شما را پیدا کرده و جانتان را نجات دهد.
نکات فوق العاده مهم نجات از ریزش بهمن
-مناطق بهمن خیز ، معمولا” دارای تابلوهای خطر می باشد ، لطفا” در زمستان این هشدار ها را کاملا” جدی بگیرید.
-سعی کنید در کوهستان ، سکوت را رعایت نموده از ایجاد صداهای بلند خودداری کنید.
-ترنسیور را داخل کوله پشتی قرار نداده و آن را از زیر لباس (با استفاده از بندهای خود دستگاه) به بدن متصل کنید.
-اگر گروهی کوهنوردی می کنید ، حتما” با فاصله ۲۵ متری از هم حرکت کنید ، تا در صورت ریزش بهمن همگی باهم در آن گرفتار نشوید.
-دامنه هایی با شیب بیش تر از ۳۰ درجه مستعد ریزش بهمن هستند.
-ریزش بهمن معمولا” به هنگام باریدن برف ویا در فاصله یک روزه از آن رخ می دهد ، بنابراین در این گونه شرایط تا جای ممکن به دامنه کوه ویا دره ها نروید.
-در صورتی که هنگام حرکت احساس می کنید لایه های برف زیر پای شما شکسته می شود ، باید مسیر را تغییر داده و از آن محیط دور شوید.
-در صورتی که ترک هایی بر روی برف مشاهده می کنید ، بهتر است مسیر خود را تغییر دهید ، چون احتمال وقوع بهمن در آن ناحیه زیاد است.
-در صورتی که یکی از همراهان شما در بهمن گرفتار شده است ، دنبال امداد نروید چون تایم طلایی بسیار بسیار محدود است (در حدود ۳۰ دقیقه).
-قبل از کوهنوردی ، کمپ ، اسکی و… آب هوای ناحیه مدنظر خود را بررسی کرده و هشدار های بهمن را جدی بگیرید.
پیشنهاد می کنیم حتما” بخوانید: ۸ مورد از زیباترین کوه های جهان
در این مقاله سعی کردیم تکنیک های حرفه ای برای نجات از ریزش بهمن را به شما شرح دهیم. در صورتی که در ارتباط با این موضوع سوالی دارید ویا نکته را می دانید که می تواند به کامل تر شدن این مقاله کمک کند ، خوشحال می شویم در قسمت زیر کامنت کنید.