۱۰ مهارت کمک های اولیه به کودکان برای والدین
پدران و مادران عزیز ، ممکن است ما به اندازه متخصصان و پزشکان ، مهارت نداشته باشیم ، اما کسب مهارت کمک های اولیه به کودکان می تواند در شرایط خاص ، تعیین کننده باشد. در این مقاله ۱۰ مورد از مهارت کمک های اولیه که بسیار رایج و مهم هستند را به شما آموزش می دهیم. بنابراین تا انتهای این مقاله ، همراه ما باشید.
۱-برش
کمک های اولیه
در این مواقع باید محل خونریزی را محکم فشار داده و یک پارچه تمیز بر روی زخم نگه دارید. این کار را تا بند آمدن خونریزی ادامه دهید ، بعد از بند آمدن خونریزی ، باید محل بریده شده را با آب و صابون شستشو دهید. پس از این کار ، برای انجام ادامه کمک های اولیه باید زخم را با گاز باندی خشک کرده و در انتها با استفاده از الکل و یا بتادین محل زخم را از هرگونه آلودگی پاک نمایید.
۲-سوختگی
کمک های اولیه
باید برای کمک های اولیه در هنگام سوختگی ، محل مورد نظر را با استفاده از یکی از روش های زیر ، خنک کنید:
-زخم را زیر آب سرد بگیرید و یا از کمپرس آب یخ استفاده نمایید.
-یک حوله مرطوب و خنک را روی محل سوختگی قرار دهید.
-در صورتی که سوختگی کوچک باشد ، می توانید از گاز استریل و پماد برای محل سوختگی استفاده نمایید.
حتما بخوانید: ۱۴ روش دفاع شخصی که می تواند زندگی شما را نجات دهد
۳-نیش زدگی
کمک های اولیه
البته ، درمان و کمک های اولیه برای نیش زدگی ، بستگی به این دارد که توسط چه حشره ای اتفاق افتاده باشد ، باوجود این ، چند راهنمایی کلی برای نیش زنبور در ادامه بیان می کنیم:
-برای نیش زنبور ، ابتدا باید نیش را از پوست خارج نمایید ، برای این کار می توانید از ناخن ، یک تکه نخ و یا کارت اعتباری خود استفاده کنید.
-بعد از انجام مرحله بالا ، باید با استفاده از کمپرس یخ ، درد را کاهش دهید. چرا که خنک نمودن محل نیش زدگی خارش و سوزش را کم خواهد کرد.
-توجه داشته باشید ، اگر فرزندتان به طور ناگهانی دچار تنگی نفس ، سرفه ویا تغییر صدا کردید ، به نیش زنبور آلرژی دارد ، در این مواقع باید بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.
پیشنهاد ویژه: چگونه در جنگل زنده بمانیم؟
۴-سایش
کمک های اولیه
معمولا” این نوع زخم در کودکان بسیار زیاد اتفاق می افتد ، چرا که کودکان معمولا” در حال بازی کردن هستند و ممکن است در صورت برخورد با زمین ویا هر شی سخت دیگری ، این نوع زخم ایجاد شود.
برای کمک های اولیه ، کاهش درد و درمان این نوع زخم ، راه حل های مختلفی وجود دارد که میتوانید قبل از مراجعه به پزشک انجام دهید:
-ابتدا باید محل زخم را به خوبی تمیز نمایید ، به طوری که دیگر هیچ گونه آلودگی و یا شی خارجی ای قابل ملاحظه نباشد.
-بعد از انجام مرحله بالا باید از خونریزی جلوگیری نمایید ، برای این کار باید محل زخم شدن را بالا تر از سایر اعضای بدن نگه داشته و روی زخم را با پارچه تمیز فشار دهید ، همچنین می توانید از گاز استریل و باند استفاده نمایید.
-توجه داشته باشید ، در صورتی که محل زخم نسبتا” بزرگ است باید با استفاده از کرم ضد عفونی کننده ، الکل و یا بتادین ، محل زخم را ضد عفونی کنید.
حتما بخوانید: هشدار امنیتی برای محفوظ نگه داشتن فرزندتان
۵-شکستگی
-در مرحله اول باید اندام آسیب دیده را در ثابت نگه دارید ، برای این کار می توانید از یک تکه چوب استفاده کنید.
-برای کاهش درد و تورم از کمپرس یخ استفاده نمایید.
-در صورتی که بر اثر شکستگی ، نشانه هایی از آسیب رساندن استخوان به پوست را مشاهده می نمایید ، کودک را توسط یک پتو ، گرم نگه دارید.
۶-CPR
CPR ویا احیاء قلب و عروق یک مهارت کلیدی در برگرداندن تنفس به کودکانی است که نفس نمی کشند. برای یادگیری این مهارت ( از مهارت های کمک های اولیه ) می توانید این ویدئو را مشاهده نمایید.
۷-خون دماغ
کمک های اولیه
-به فرزند خود بگویید که سر خود را به سمت پایین خم کرده و آرامش خود را حفظ نماید.
-لباس های تنگ اطراف گردن را بردارید.
-بعد از انجام مراحل بالا ، باید یک دستمال کاغذی ویا یک پارچه تمیز را پایین تر از بینی کودک قرار دهید و به مدت ۱۵ دقیقه با فشار ملایم در جلوی بینی نگه دارید ، فشار را به هیچ وجه در کمتر از ۱۵ دقیقه متوقف نکنید ، حتی برای زمانی که می خواهید چک کنید که آیا خون ریزی بند آمده است یا نه . این کار می تواند خونریزی را طولانی تر نماید.
ویژه شما: ۱۰ ترفندی که افراد موفق برای حفظ آرامش در موقعیت های پر استرس انجام می دهند
۸-تشنج
-هر جسمی مانند: اسباب بازی ، پتو و… را از اطراف دور کنید ، چرا که ممکن است در هنگام تشنج به او صدمه بزند.
-دمای بدن کودک را کم کنید.
-پنجره ها را بازکنید و سعی کنید تا محیط تهویه مناسبی داشته باشد.
-بعد از اتمام تشنج ، باید به کودک کمک کنید تا به پهلو بخوابد و سر خود را به عقب برگرداند.
۹- خفگی
کمک های اولیه
در این گونه موارد باید برای کمک های اولیه به کودکان سعی کنید تا متناسب با سن کودک موارد زیر را انجام دهید:
-برای کودکان زیر یک سال
در این مواقع باید با کف دست به پشت کودک (بین دو کتف) ضربه وارد کنید ، این ضربه زدن را تا ۵ بار ادامه دهید. در صورتی که با انجام این کار شی گیر کرده بیرون نیامد ، کودک را به پشت بخوابانید و انگشت میانی دو دست خود را ، وسط جناغ سینه کودک قرار داده و تا ۵ بار فشار وارد نمایید.
مراحل گفته شده را تا بیرون آمدن شی گیر کرده ، یکی در میان انجام دهید.
-برای کودکان ۱ تا ۳ سال
در این موارد باید دستان خود را بر روی هم قرار داده و بر قسمت پایین قفسه سینه فشار دهید( توجه داشته باشید تا فشار ها خیلی سریع صورت گیرند) این کار را تا ۵ باز انجام دهید( در صورتی که هنوز شی گیر کرده بیرون نیامده بود ، دوباره این کار را تکرار کنید).
-برای کودکان بالای ۳ سال
در این موارد باید در پشت کودک خود قرار گیرید و یکی از دستان خود را مشت کرده و با دست دیگر دور شکم کودک حلقه کنید ، بعد از این که مطمئن شدید انگشت شصت شما بالا تر از ناف کودک قرار دارد ، تا ۵ بار فشار سریع به سمت داخل و بالا وارد نمایید.
توجه داشته باشید تا از فشار دادن قفسه سینه خودداری نمایید ، چرا که ممکن است باعث شکستگی شود.
۱۰-برق گرفتگی
کمک های اولیه
اولین کاری در این موارد باید انجام دهید ، این است که منبع برق را هرچه زودتر قطع کنید. برای این کار باید به کنتور برق مراجعه نمایید و یا با استفاده از یک قطعه چوب و یا پلاستیک سیم برق را دور کنید(مراقب خود باشید!).
بعد از انجام مراحل بالا باید زبان فرد برق گرفته را در صورتی که به عقب بازگشته باشد ، به جای خود بازگردانید تا مسیر تنفس باز شود. در صورتی که تنفسی را حس نمی کنید عملیات احیا را باید شروع کنید.
بعد از این کار باید ، با اورژانس تماس بگیرید و تا رسیدن آن ها ، درصورتی که زخمی را مشاهده می کنید ، به پانسمان آن بپردازید.
پیشنهاد ویژه برای شما: چگونه برای خود دوربین مخفی بسازیم؟
در این مقاله سعی کردیم به صورت کامل ۱۰ مهارت کمک های اولیه به کودکان را به شما آموزش دهیم که با استفاده از آن ها می توانید در شرایط اضطراری حتی جان کودک خودتان را نجات دهید. در صورتی که سوالی در این رابطه دارید و یا می خواهید تجربه خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید ، حتما” در قسمت زیر کامنت کنید.
کیفیت نوشته
کامل بودن نوشته