۱۰ روش فوق حرفه ای برای مراقبت از گوش
مراقبت از گوش
صدا های بلند می توانند برای شنوایی شما بسیار مضر باشند ، چه زمانی که این صدا ها به صورت لحظه ای و یا به صورت طولانی مدت تولید شوند. صدا ها معمولا” با واحد دسی بل اندازه گیری می شوند و صدا هایی که میزان شدت آنها بیشتر از ۸۵ دسی بل باشد ، می توانند به شنوایی انسان لطمه وارد کنند.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید ، وسیله و یا فعالیت هایی که معمولا” بیشترین شدت صوت را تولید می کنند عبارتند از: ماشین چمن زنی ( ۱۰۶ دسی بل ) ، آتش بازی ( ۱۵۰ دسی بل ) و کنسرت ها ( ۱۲۰ دسی بل ) .
تقریبا” از ۱۵ درصد از افراد بزرگسال ( ۱۸ سال به بالا ) ، مشکلات شنوایی گزارش می شود و خطر مبتلا شدن به مشکلات شنوایی با افزایش سن افزایش پیدا می کند. با توجه به امار های ارائه شده ، تقریبا” ۳۹ درصد از بزرگسالان در دهه ۶۰ زندگی خود دچار مشکلات شنوایی می شوند ، اما خبر خوب این است که اگر همین حالا برای درمان مشکلات شنوایی و مراقبت از گوش خود اقدام نمایید ، شانس شما برای جلوگیری از افزایش این مشکلات بسیار افزایش خواهد یافت.
در ادامه ۱۰ روش فوق العاده حرفه ای برای مراقبت از گوش را به شما آموزش می دهیم که با استفاده از آن ها می توانید به خوبی از گوش خود مراقبت کنید. بنابراین تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
۱-تست سلامت گوش داشته باشید!
مراقبت از گوش
اکثر بزرگسالان تا اکنون هرگز تست سلامت شنوایی انجام نداده اند. اما برای جلوگیری از مشکلات شنوایی و عدم پرداخت هزینه های بالا برای درمان آن ، باید هزینه های اندکی را اکنون متحمل شوید. بنابراین بهتر است ، دوره های یکساله ای برای تست شنوایی خود در نظر گرفته و این کار را برای خود یک روتین قرار دهید.
توجه داشته باشید که هر سال از پزشک خود بخواهید تا نتایج امسال را با سال های قبل مقایسه کند و در صورت بروز مشکل ، شما را از آن آگاه سازد. با این کار می توانید از آسیب هایی که ممکن است به گوش شما وارد شود ، جلوگیری کنید.
۲-به گوش خود فرصت بازیابی بدهید!
مراقبت از گوش
اگر به مدت طولانی در معرض سر و صدای بلند قرار داشته اید ، مانند یک کنسرت و… ، گوش شما برای ریکاوری نیاز به استراحت خواهد داشت. اگر می توانید ، هر چند وقت یکبار به مدت ۵ دقیقه به بیرون از آن محل بروید و به گوش خود فرصت استراحت بدهید.
علاوه بر همه این ها ، محققان دریافته اند که گوش شما برای ریکاوری ، بعد از گذراندن یک شب با صداهای بلند ( مانند عروسی و … ) ، نیاز به ۱۶ ساعت استراحت دارد. بنابراین برای جلوگیری از وارد شدن آسیب به شنوایتان ، حتما” گوش خود استراحت دهید.
۳-از گوش پاک کن استفاده نکنید!
مراقبت از گوش
معمول است که بیشتر افراد برای تمیز و یا خشک کردن گوش خود ، از گوش پاک کن های پنبه ای استفاده می کنند ، اما این مورد به هیچ عنوان توصیه نمی شود. وجود داشتن اندکی موم گوش در داخل آن طبیعی و ضروری است ، این موم ها از ورود گرد و غبار ، سایر ذرات مضر و حشرات به داخل گوش جلوگیری می کنند. علاوه بر این ، تمیز کردن گوش با ابزار هایی مانند گوش پاک کن ممکن است به اندام های حساس گوش مانند: پرده و درام آن آسیب وارد نماید.
اگر احساس می کنید که مقدار موم ها در گوش شما زیاد است ، می توانید آن ها را با استفاده از یک حوله مرطوب ، تمیز نمایید. همچنین محلول هایی برای خارج ساختن موم های اضافی از گوش وجود دارند که این کار را برای شما به راحتی انجام می دهند.
بیشتر بخوانید: ۷ روش برای محافظت از کودک شما در فضای اینترنت
۴-با پزشک خود صحبت کنید!
مراقبت از گوش
برخی از دارو های خاص مانند: دارو های ضد التهابی ، آسپرین ، ایبوپروفن و ناپروکسن ، بعضی اوقات می توانند در کاهش شنوایی نقش داشته باشند. بنابراین در صورتی که نگران این گونه آسیب ها هستید حتما” قبل از مصرف این گونه دارو ها با پزشک خود مشورت نمایید.
۵-گوش خود را خشک نگه دارید!
مراقبت از گوش
رطوبت بیش از حد در گوش می تواند باعث ، ورود باکتری ها و در نتیجه آسیب به کانال گوش شما شود. همچنین توجه داشته باشید که رطوبت زیاد ، می تواند باعث عفونت گوش شده و بسیار برای شنوایی شما مضر باشد. بنابراین حتما” بعد از حمام و یا شنا کردن ، گوش های خود را با استفاده از حوله خشک نمایید.
همچنین برای خشک ماندن گوشتان می توانید از محافظ های گوشی که شناگران استفاده می نمایند استفاده کنید. این محافظ ها چه برای بزرگسالان و چه برای کودکان مناسب هستند و به صورت شگفت انگیز از گوش شما مراقبت خواهند کرد.
۶-ورزش کنید!
مراقبت از گوش
آیا می دانستید که ورزش کردن بر روی سلامت گوش شما بسیار مفید است؟ ، بله درست است ، انجام ورزش هایی مانند : پیاده روی ، دوچرخه سواری و دویدن باعث پمپاژ خون به تمامی قسمت های بدن از جمله گوش می شود و بر روی سلامتی آن ها بسیار تاثیر گذار خواهد بود. بنابراین برای افزایش سطح سلامتی خود ، حتما” حداقل ۳۰ دقیقه ورزش را در برنامه روزانه خود بگنجانید.
حتما” در هنگام ورزش گردن موارد ایمنی را رعایت نمایید. چون در صورتی که ضربه ای بر سر شما وارد شود ، این امر می تواند بر روی شنوایی شما بسیار تاثیر منفی داشته باشد.
۷-استرس خود را کاهش دهید!
مراقبت از گوش
آیا می دانستید که استرس و اضطراب با وزوز کردن گوش به صورت موقتی و یا دائمی ارتباط دارد. زمانی که استرس دارید ، بدن شما پر از آدرنالین می شود و این تاثیرات مخربی بر روی : اعصاب ، جریان خون ، گرمای بدن و… می گذارد. بنابراین کارشناسان توصیه می کنند که حتما” در مواقعی که استرس دارید ، سعی کنید مقدار آن را کم کرده و آرامش خود را حفظ نمایید. با استفاده از ترفند های زیر می توانید این کار را انجام دهید:
-نفس عمیق بکشید
-از تصویر سازی مثبت استفاده کنید
-یک موسیقی آرام بخش گوش کنید
-کمی قدم بزنید
-حتی به روز ، کمی بخندید
-با دیگران صحبت کنید
-کمی چرت بزنید
-به طبیعت بروید و از زیبایی های آن لذت ببرید
-و…
۸-محافظ گوش ، همراه خود داشته باشید!
مراقبت از گوش
هنگامی که در محیطی پر از سر و صدا قرار دارید از محافظ گوش ویا هدفون برای پوشاندن گوش خود استفاده کنید. احتمالا” می توانید این محافظ گوش را از داروخانه ها ، محل های عرضه تجهیزات موسیقی و یا ابزار فروشی ها تهیه نمایید. همچنین برای اخذ راهنمایی بیشتر می توانید از یک متخصص شنوایی ، راهنمایی بگیرید.
برای افرادی که به صورت مداوم در معرض صدا های بلند هستند ، حتما توصیه می شود که از محافظ های گوش استفاده نمایند. همچنین در صورتی که شما قبل از مراجعه به محلی ، از وجود صدا های بلند در آن محل اطلاع دارید حتما” محافظ گوش خود را به همراه بردارید. این محیط ها عبارتند از:
-سایت های ساختمانی
-کنسرت و یا هر اجرا با صدای بلند
-فرودگاه ها و یا ایستگاه های قطار و اتوبوس
-مسابقات اتومبیل رانی
-شکار و یا تیراندازی
بیشتر بخوانید: ۱۴ روش دفاع شخصی که می تواند زندگی شما را نجات دهد!
۹-مراقب صدای لوازم صوتی تصویری خود باشید!
زمانی که در حال تماشای تلویزیون و یا استفاده از گوشی همراه خود هستید ، حتما” میزان صدای آن را در یک سطح نرمال نگه دارید. این صدا باید به اندازه ای باشد که نیاز به گوش دادن با دقت برای شنیدن آن نباشد و همین طور ، نباید به صورتی باشد که اگر اتاق را ترک کردید از دیگر بخش های خانه نیز صدای آن قابل شنیدن باشد. با رعایت این نکته می توانید از وارد شدن آسیب به گوش خود جلوگیری کنید.
۱۰-از هدفون سفارشی استفاده کنید!
مراقبت از گوش
اگر اغلب عادت دارید که با استفاده از دستگاه های قابل حمل موسیقی و یا گوشی همراه ، موسیقی گوش کرده و یا ویدئو تماشا می کنید ، ایده خوبی است که از هدفون هایی که قالب آن ها سفارشی می باشد استفاده نمایید. این قالب ها معمولا” با هزینه های ارزان قیمت به صورت اختصاصی برای لاله گوش شما طراحی می شوند و به شما کمک می کنند تا صداهای اضافی و مزاحم محیط اطراف را نشنوید.
برای ساخت قالب با کیفیت هدفون برای گوش ، می توانید از مختصص شنوایی خود کمک بگیرید.
در این مقاله سعی کردیم تمامی مواردی که می تواند برای محافظت از گوش به شما کمک کند را بیان کنیم ، در صورتی که در این زمینه اطلاعات و یا تجربه ای دارید حتما” با ما زیر این پست به اشتراک بگذارید.
حتما بخوانید: ۱۰ مهارت کمک های اولیه به کودکان که والدین باید بدانند!
کیفیت نوشته
کامل بودن نوشته
خیلی خوب بود ممنون واقعا
آناهیتا عزیز،
خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید بوده است
پرتوان باشید
عالی بود
عالییییی