چگونه برای کودکان یک حیوان خانگی بخریم؟
گاهی اوقات کودکان اصرار به داشتن یک حیوان خانگی دارند و شما را مجبور به خرید یک حیوان خانگی می کنند. همین طور گاهی اوقات ممکن است شما قول یک حیوان خانگی را به کودک در ازای انجام کاری بدهید. در هر صورت باید توجه داشته باشید که قبل از خرید یک حیوان خانگی برای فرزندتان ، باید مسئولیت پذیری او را بررسی کرده و بعد از آن اقدام به خرید کنید. در ادامه مقاله” چگونه برای کودکان یک حیوان خانگی بخریم؟ ” ، مراحلی را ذکر می کنیم که با استفاده از آنها می توانید تصمیم بهتری برای خرید یک حیوان خانگی بگیرید.
۱-قبل از تهیه حیوان خانگی با دقت فکر کنید!
توجه داشته باشید که حیوانات خانگی به زمان ، مسئولیت پذیری و هزینه کردن نیاز دارند. حیوانات خانگی معمولا” طول عمر بسیار بالایی دارند و باید سالها از آن ها مراقبت شده و نیاز هایی که دارند بر طرف بشود. بنابراین قبل از تهیه حیوان خانگی برای کودک بهتر است این سوالات را از او بپرسید:
-آیا باوجود فعالیت های خارج از مدرسه (کلاس زبان ، ورزش و…) که داری می توانی از حیوان خانگی ات مراقبت کنی؟
-آیا می توانی قبل از رفتن به مدرسه زودتر برای رسیدگی به حیوان خانگی ات از خواب بیدار شوی؟
-حیوان خانگی را چطور در برنامه روزانه فعلی ات جای می دهی؟
-آیا حاضری از پول تو جیبی خودت برای حیوان خانگی هزینه کنی؟
۲-چه نوع حیوانی را باید تهیه کنید؟
یکی از مهم ترین بخش های پاسخ به این سوال که ” چگونه برای کودکان یک حیوان خانگی بخریم؟ ” انتخاب یک حیوان خانگی مناسب است. گزینه های زیادی برای انتخاب یک حیوان خانگی وجود دارد. به طور مثال بسته به زمانی که می خواهید برای حیوان صرف کنید ، نوع حیوان خانگی می تواند متفاوت باشد ، چرا که برخی از حیوانات زمان زیادی برای مراقب می خواهند ولی برخی دیگر اینطور نیستند. همین طور فضایی از خانه که می توانید به حیوان اختصاص دهید نیز در انتخاب نوع حیوان تاثیر گذار است. نکته مهم بعدی که باید مورد بررسی قرار گیرد ، حساسیت و ترسی است که برخی از اعضای خانواده از حیوانات خانگی دارند ، به طور مثال ممکن است عضوی از خانواده به گربه حساسیت داشته باشد و یاحتی از آن برسد.
برخی از حیوانات خانگی مانند: ماهی ، مار ، مارمولک و لاکپشت به طور میانگین روزانه ۱۵ دقیقه زمان برای تغذیه و یک ساعت در هفته برای تمیز کردن قفس نیاز دارند. البته این حیوانات تعامل زیادی با شما و کودک نخواهند داشت و کودک می تواند با تماشا کردن آنها ، لذت ببرد.
برخی دیگر از حیوانات مانند: گربه ، خرگوش ، طوطی ، قناری ، همستر و موش ، به طور میانگین روزانه ۱۵ تا ۳۰ دقیقه زمان برای تغذیه و به صورت هفتگی نیز بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه برای تمیز کردن قفس نیاز دارند.
سگ ها نیز می توانند حیوانات خانگی خوبی باشند ، اما آنها به صورت روزانه نیاز به حداقل ۲ ساعت زمان دارند و باید نسبت به سایر حیوانات خانگی ، توجه بیشتری به آنها شود.
۳-در مورد حیوانات خانگی انتخاب شده تحقیق کنید!
بعد از انتخاب حیوان خانگی ، زمان بگذارید و در مورد آن تحقیق و بررسی انجام دهید. در تحقیق و بررسی های خود سعی کنید به سوالات زیر پاسخ دهید:
-حیوان خانگی مد نظر شما چقدر عمر خواهد کرد؟
-هزینه نگه داری از آن چقدر خواهد بود؟
-حیوان خانگی شما به چه نوع غذاهایی نیاز خواهد داشت؟
-به چه نوع محلی برای نگه داری آن (قفس ، آکواریوم و…) نیاز دارید؟
-کودک باید در چه ساعتی از صبح (قبل از مدرسه) بیدار شود تا حیوان خانگی را تغذیه کند؟
-چه زمانی حیوان خانگی دوست دارد بخوابد؟
-به چه تجهیزاتی برای تمیز کردن قفس آن نیاز دارید؟
-طبق چه دوره ای باید به دامپزشک مراجعه کنید؟
هر چه اطلاعات شما و کودک راجع به حیوان خانگی بیشتر باشد ، بهتر قادر خواهید بود از آن مراقبت و نگه داری کنید. بنابراین فرزند خودتان را نیز در جریان تحقیقات قرار دهید و یا از او بخواهید بخش و یا تمام تحقیقات لازم را انجام دهد. همین طور در صورتی که دوستان و یا آشنایان شما حیوانات خانگی مشابه دارند ، می توانید با آنها نیز در مورد حیوان خانگی صحبت کرده و مشورت بگیرید. تحقیقات شما میتواند با جستجو در اینترنت ، مطالعه کتاب های مرتبط ، مشاهده کلیپ و… صورت بپذیرد.
۴-از کودک بخواهید مسئولیت پذیر شود!
در ادامه پاسخ به این سوال که” چگونه برای کودکان یک حیوان خانگی بخریم؟ ” به مسئولیت پذیری کودک می پردازیم. قبل از خریدن حیوان خانگی از کودک خود بخواهید برای مدتی به صورت آزمایشی مسئولیت پذیر شده و طبق برنامه زمانی خاصی و متناسب با زمان هایی که باید برای حیوان خانگی بگذارد ، به شما در کارها کمک کند و یا کارخاصی را انجام دهد. با این کار میزان مسئولیت پذیری کودک را می توانید بسنجید و سپس اقدام به خرید حیوان خانگی نمایید. همین طور بهتر است بعد از خرید حیوان خانگی یک برنامه دقیق برای رسیدگی به حیوان ، در اختیار کودک قرار داده و از او بخواهید طبق برنامه عمل کند.
۵-شما هم کمک کنید!
گاهی اوقات به دلیل سن کم کودک ، امکان رسیدگی به حیوان خانگی به صورت تک و تنها برای او امکان پذیر نیست. در چنین شرایطی می توانید بخش از مسئولیت رسیدگی و تغذیه به حیوان خانگی را خودتان به عهده گرفته و به کودک کمک کنید.
۶-مراجعه به دامپزشک!
در قسمت سوم نیز اشاره شد که برای برخی از حیوانات باید به صورت دوره ای به دامپزشک مراجعه کرد. بنابراین بهتر است قبل از آوردن حیوان به خانه ، به دامپزشک مراجعه کرده و در مورد زمان های مراجعه بعدی و نحوه نگه داری از حیوان مشورت بگیرید.
۷-صبور باشید!
برخی از حیوانات ممکن است در هنگام ورود به خانه و مدتی پس از آن به دلیل این که به محیط جدید عادت ندارند ، رفتار تهاجمی داشته باشند. بنابراین لازم است تا مدتی برای عادت کردن حیوان به محیط جدید ، صبر کنید.
در این مقاله سعی کردیم به صورت کامل به این سوال پاسخ دهیم که چگونه برای کودکان یک حیوان خانگی بخریم؟. بنابراین در صورتی که هر سوالی در ارتباط با نحوه خرید حیوان خانگی برای کودکان دارید ، می توانید زیر این پست برای ما کامنت کنید تا پاسخ آن را تقدیم شما کنیم. همین طور با کامنت کردن تجربیات خود در این زمینه می توانید به دوستان خود در خرید حیوانات خانگی کمک کنید.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: عباراتی که والدین هرگز نباید به کودک بگویند!
خیلی خوب بود
سام عزیز،
خوشحالیم که این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته است
پرتوان باشید