راهنمای جامع خرید لوازم پخت و پز کوهنوردی
همان طور که می دانید در کمپ و طبیعت گردی حفظ انرژی و تامین آن از موارد غذایی مختلف ، از جمله موارد بسیار مهمی است ، که باید از قبل برای آن برنامه ریزی کنید. به همین دلیل ، اگر قصد طبیعت گردی های چند روزه را دارید ، باید لوازم مناسبی را برای پخت و پز و همین طور حمل مواد غذایی تهیه کنید. از همین رو قصد داریم در این مقاله ، یک راهنمای جامع برای خرید لوازم پخت و پز کوهنوردی را به شما ارائه دهیم ، که با استفاده از آن می توانید مانند کوهنوردان حرفه ای عمل کنید.
کمپ با خودرو یا کوله پشتی؟
قبل از اقدام به خرید هر نوع لوازم پخت و پز ، باید این سوال پاسخ دهید که کمپ و طبیعت گردی شما ، همراه با خودرو خواهد بود ویا تنها با یک کوله پشتی سفر خواهید کرد. چرا که در صورت سفر به طبیعت با خودرو ، وزن و همین طور حجم لوازم پخت و پز چندان اهمیت ندارد و می توانید از ظروف و همین طور اجاق گاز های حجیم تر استفاده کنید. این در حالی است ، که کمپ و کوهنوردی با کوله پشتی بسیار حساس تر است ، چرا که در درجه اول حجم کوله پشتی شما محدود است و در درجه دوم ، برای جلوگیری از زود خسته شدن ، باید تاجایی که می توانید ، وزن کوله خود را کم نگه دارید.
بررسی متریال لوازم پخت و پز!
ظروف آشپزی در طبیعت ، از متریال های مختلف ساخته می شوند تا بتوانند نیاز همه ( از کسانی گرفته که می خواهند سبک سفر کنند ، تا کسانی که به دنبال ظروف مسی و سنگین مخصوص آشپزی هستند) را تامین کنند. در ادامه برخی از پرکاربرد متریال های مورد استفاده در ساخت لوازم پخت و پز را ، به همراه معایب و مزایای هر کدام به شما معرفی می کنیم:
-آلومینیوم
مزایا: مقرون به صرفه هستند – زمان پخت و پز را کاهش می دهند – سبک هستند
معایب: آلومینیوم خام می تواند با مواد غذایی اسیدی ویا بازی واکنش دهد – فلزی نرم است
-آلومینیوم آنودایز (سخت)
مزایا: تا سه برابر سخت تر در مقایسه با آلومینیوم معمولی
معایب: معمولا” دارای پوشش نچسب است و به همین دلیل نیاز به مراقبت بالا دارد – گران قیمت تر در مقایسه با آلومینیوم معمولی
-تیتانیوم
مزایا: وزن بسیار سبکی دارد – به دلیل دیواره های نازک سریع غذا را داغ می کند
معایب: گران تر در مقایسه با سایر متریال ها
-استیل ضدزنگ
مزایا: بادوام و مقاوم در برابر خش
معایب: سنگین تر از سایر ظروف آشپزی
-چدن
مزایا: ماندگاری بسیار بالا – طبخ یکنواخت – نچسب – عالی برای پخت و پز بر روی اجاق گاز
معایب: سنگین – برای استفاده در کوله پشتی مناسب نیست
-تفلون
مزایا: نیاز به روغن کمتر برای پخت و پز – تمیز کردن آسان
معایب: به راحتی خراشیده می شود – قطعات جدا شده از تفلون سمی هستند
-سرامیکی
مزایا: عملکرد نچسب و دوام مشابه با تفلون – سالم تر از ظروف دیگر
معایب: گرانتر از تفلون
-سیلیکونی
مزایا: مناسب برای حمل و نقل موارد غذایی
معایب: دوام کمتر – استفاده از این گونه ظروف دشوار است
لوازم مورد نیاز خود را انتخاب کنید!
در ادامه راهنمای خرید لوازم پخت و پز کوهنوردی به ارائه چک لیست خواهیم پرداخت. اگر برای اولین بار قصد کمپ و طبیعت گردی داشته باشید ، ممکن است در چک لیست تهیه لوازم مورد نیاز برای کوهنوردی خود دچار مشکل شوید ، از همین رو قصد داریم در ادامه یک چک لیست جامع از لوازم پخت و پز مورد نیاز برای طبیعت گردی را به شما ارائه کنیم ، که با استفاده از آن بتوانید بدون نگرانی از فراموش کردن هیچ کدام از تجهیزات ضروری کمپ ، سفر خود را شروع کنید:
لوازم مورد نیاز برای سفر با کوله پشتی
-یک قابلمه فوق العاده سبک یک لیتری برای هر ۱تا۴ نفر
-یک قاشق برای هر شخص
-کمل بک ویا بطری آب
-اجاق قابل حمل
-فلاسک تک نفره
لوازم مورد نیاز برای سفر با خودرو
-یک قابلمه ۲تا۳ لیتری
-یک کاسه بزرگ
-یک ماهیتابه با درب
-تخته برش
-چاقو
-بشقاب عمیق برای هر نفر
-قاشق و چنگال برای هر نفر
-لیوان برای هر نفر
-دستمال کاغذی
-صابون و اسفنج برای شستشوی ظروف
-اجاق قابل حمل
-فلاسک سرد ویا گرم با توجه به فصلی که سفر می کنید
کارایی ظروف را مورد بررسی قرار دهید!
یکی دیگر از موارد مهمی که باید به هنگام خرید لوازم مورد نیاز برای پخت و پز در کوهنوردی رعایت کنید ، کارایی مناسب ظروف است. به طور مثال ، اجازه دهید تا ظروف پهن و ظروف با دیواره های بلند را مقایسه کنیم. ظروف پهن تر به دلیل تماس بیشتر با شعله های آتش سریع تر می توانند آب را جوش آورده ویا غذای شما را گرم کنند ، این در حالی است که در ظروف با دیواره های بلند (با قطر کم) ، مدت زمان طولانی تری نیاز است تا کل مواد غذایی داخل ظرف گرم شود.
برخی از ظروف پخت و پز در طبیعت ، دارای پره های انتقال حرارت در کف خود هستند ، که موجب می شود غذا سریع تر گرم شده و یک نواخت تر پخته شود ، که خود کارایی ظرف را تا حد بسیار زیادی بالاتر می برد.
در پوش ظروف از اهمیت بالایی برخوردار است!
همان طور که می دانید ، استفاده از درپوش برای ظروف مختلف باعث می شود تا از اتلاف گرما جلوگیری شده و در نتیجه ، غذا ویا آب ، سریع تر گرم شود. به همین منظور ، بهتر است برای پخت و پز در طبیعت ، از ظروفی استفاده کنید درپوش داشته باشند.
حجم ظرفی که انتخاب می کنید بسیار مهم است!
به هنگام خرید ظروف مناسب برای طبیعت گردی ، حتما” ابعاد آن را مورد بررسی داده و ظروفی را خریداری کنید ، که دسته نداشته باشند ویا دسته آن ها به صورت تاشو باشد. چرا که ظروف دارای دسته ثابت فضای زیای را اشغال کرده و حمل و نقل را برای شما بسیار دشوار تر می کنند.
پیشنهاد می کنیم حتما” بخوانید: جامع ترین راهنمای خرید فلاسک کوهنوردی
در این مقاله سعی کردیم یک راهنمای جامع برای خرید انواع لوازم پخت و پز کوهنوردی را به شما ارائه کنیم. در صورتی که در ارتباط با این موضوع سوالی دارید ویا نکته دیگری را می دانید ، که می تواند به کامل تر شدن این مقاله کمک کند ، خوشحال می شویم در قسمت زیر کامنت کنید.