راهنمای جامع خرید زیرانداز کوهنوردی
همان طور که می دانید ، چه برای طبیعت گردی های چند ساعته وچه برای کوهنوردی های چند روزه ، نیاز به تهیه زیرانداز خواهید داشت تا بتوانید از سرمای زمین ، خیس شدن و… جلوگیری نموده و یک سفر لذت بخش را برای خود رقم بزنید. ممکن است در نگاه اول ، جنس زیرانداز و همین طور ویژگی های آن چندان مهم به نظر نرسد ، اما این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که نامناسب بودن جنس زیرانداز ، مخصوصا” در کوهنوردی و طبیعت گردی های چندروزه ، می تواند کیفیت خواب شبانه شما را به شدت کاهش دهد. از همین رو ، قصد داریم در ادامه به ارائه یک راهنمای جامع خرید زیرانداز کوهنوردی بپردازیم که می تواند در خرید ، به شما کمک شایانی نماید.
انواع زیرانداز های کوهنوردی
زیر اندازهای کوهنوردی را می توان به طور کلی به دو دسته بندی اصلی تقسیم بندی نمود که عبارتند از:
-زیراندازهای بادی
این نوع زیر اندازها ، همان طور که از نام آن ها نیز پیداست ، برای آماده به کار شدن نیاز به بادکردن دارند و به همین دلیل نسبت به زیر اندازهای فومی بسیار سبک تر می باشند. با این وجود ، در صورت برخورد با اشیاء نوک تیز بسیار آسیب پذیر هستند. البته جنس زیر اندازهای حرفه ای بادی ، کمی زخیم در نظر گرفته می شود ، که تا حد زیادی احتمال آسیب دیدن محصول را کاهش می دهد.
-زیر اندازهای فومی
زیرانداز های فوم نیز از جمله زیر اندازهای کوهنوردی هستند ، که با استفاده از فوم ساخته می شوند و به هیچ عنوان در صورت برخورد با اشیاء نوک تیز آسیب نمی بینند. با این وجود ، حجم و وزن بالایی نسبت به زیرانداز های بادی دارند و حمل و نقل آن ها دشوار است.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید ، زیرانداز های دیگر هم وجود دارند ، که ساختار آن ها ترکیبی از دو مدل قبلی است. به این صورت که مقداری فوم نازک در داخل زیراندازهای بادی به کار برده می شود ، که خود علاوه بر افزایش استحکام محصول به شما این امکان را می دهد تا تنها با باز کردن سوپاپ زیرانداز ، آن را در عرض چند دقیقه باد کنید.
نکات مهم خرید زیرانداز کوهنوردی
-انتخاب نوع زیرانداز
در مرحله اول ، باید باتوجه به اطلاعاتی در در قسمت قبلی به شما دادیم ، اقدام به انتخاب زیرانداز مناسب خود کنید. به طور کلی زیر اندازهای بادی (به دلیل وزن و حجم کم) برای کوهنوردی های حرفه ای و طبیعت گردی های چند روزه و زیرانداز های فومی ، برای طبیعت گردی های چند ساعته تا یک روزه ویا آفرود با خودرو مناسب می باشند.
-سایز محصول
ابعاد حالت باز شدن و همین طور ابعاد حالت جمع شده زیرانداز نیز از جمله موارد مهمی است ، که باید به هنگام خرید به آن توجه ویژه ای داشته باشید. چرا که تمام بدن شما باید بر روی زیر انداز قرار بگیرد و همین طور ابعاد بسته شده محصول نیز نشان می دهد ، که حمل و نقل آن چقدر آسان خواهد بود.
-وزن زیرانداز
یکی دیگر از نکات مهم راهنمای خرید زیرانداز کوهنوردی که باید به آن توجه کنید ، وزن محصول است. این مورد زمانی اهمیت پیدا می کند ، که قصد داشته باشید زیرانداز را در داخل کوله پشتی حمل کنید. در این شرایط ، طبیعتا” هر چقدر وزن محصول پایین تر باشد ، به همان نسبت بهتر است.
-جنس بدنه محصول
تنوع زیادی در زیراندازها و همین طور جنس بدنه آن ها وجود دارد ، اما بهتر است شما از زیراندازهایی استفاده کنید ، که جنس بدنه آن ها از TPU باشد. چرا که این ماده در برابر آسیب های مختلف مقاومت بالایی داشته و همین طور ، احتمال لغزش و سر خوردن را بسیار کاهش می دهد.
-ضدآب
زیرانداز های بادی تقریبا” همگی خاصیت ضدآبی را دارند. اما اگر قصد تهیه زیراندازهای فومی برای خود دارید ، حتما” این موضوع را قبل از خرید بررسی کنید ، که زیرانداز به صورت کامل آب و رطوبت را از جذب نکند.
-داشتن کاور مناسب
بررسی این ویژگی به هنگام خرید زیرانداز کوهنوردی ضروری نیست ، ولی بهتر است به منظور نگه داری صحیح تر از محصول و همین طور حمل راحت تر آن ، زیراندازی را انتخاب کنید که کاور مناسبی داشته باشد.
-آر ولیو
به طور کلی ، آر ولیو (R-Value) نشان دهنده میزان عایق بودن زیراندازی است که خریداری می نمایید. هر چقدر آر ولیو محصول بیشتر باشد خاصیت عایق بودن آن نیز به همان نسبت بیشتر خواهد بود. پیشنهاد می شود تا برای کمپ و طبیعت گردی های زمستانه ، از زیرانداز هایی با R-Value بین ۴تا۵ و برای طبیعت گردی های تابستانه ، از زیرانداز هایی با R-Value بین ۱تا۳ استفاده کنید.
پیشنهاد می کنیم حتما” بخوانید: راهنمای جامع خرید باتوم کوهنوردی
در این مقاله سعی کردیم یک راهنمای جامع خرید زیرانداز کوهنوردی را به شما ارائه دهیم ، که به کمک آن بتوانید یک خرید حرفه ای را تجربه کنید. در صورتی که در ارتباط با این موضوع سوالی دارید ویا نکته را می دانید که می تواند به کامل تر شدن این مقاله کمک کند ، خوشحال می شویم در قسمت زیر کامنت کنید.