راهنمای جامع خرید جوراب کوهنوردی
شاید برایتان جالب باشد که بدانید ، با طی هر ۱/۵ کیلومتر تقریبا” ۲۰۰۰ قدم برداشته می شود ، که طبیعتا” این عدد در کوهنوردی و مسیر های ناهموار بیشتر خواهد شد. از همین رو استفاده از یک جوراب کوهنوردی باکیفیت ، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است ، به طوری که حتی می تواند از تاول زدن پاهای شما نیز جلوگیری کند. به همین دلیل قصد داریم در این مقاله ، یک راهنمای جامع برای خرید جوراب کوهنوردی باکیفیت را به شما ارائه کنیم ، که با استفاده از آن نکات می توانید یک خرید حرفه ای و فوق العاده را تجربه کنید.
آیا جوراب کوهنوردی ضروری است؟
اگر به دنبال یک پاسخ کوتاه برای این سوال هستید ، باید بگوییم که بله ، جوراب کوهنوردی از جمله لوازم ضروری و مهم برای کوهنوردی است. چرا که:
۱-از پاهای شما محافظت می کند
طبیعتا” یکی از ویژگی های جوراب کوهنوردی خوب ، محافظت از پاهای شماست. به هنگام کمپ و کوهنوردی هیج چیز بدتر از این نیست ، که بعد از چند ساعت پیاده روی ، در قسمت پاشنه پا احساس سوزش کنید و بدانید که به دلیل تاول زدن آن قسمت قرار است روزهای آینده را لنگان لنگان راه بروید. این در حالی است ، که با انتخاب یک جوراب خوب و باکیفیت می توانید از بروز تاول جلوگیری کنید.
۲-تنظیم دما
شاید برایتان جالب باشد که بدانید ، پاهای شما در حالت استراحت در حدود ۲۰۰ میلی لیتر رطوبت تولید می کنند. حال تصور کنید که این مقدار ، به هنگام کمپ و طبیعت گردی (به دلیل پیاده روی های زیاد) چه مقدار می تواند افزایش پیدا کند. این در حالی است ، که جوراب های کوهنوردی به دلیل ترکیب متریال های مختلف به اندازه استاندارد ، به تنظیم دمای پاها کمک کرده و به نوعی از تاول زدن جلوگیری می کند.
۳-فیت کردن اندازه کفش کوهنوردی
همان طور که می دانید وجود فضای خالی در کفش ، می تواند به مالش پا و در نهایت تاول منجر شود. این در حالی است ، که استفاده از یک جوراب کوهنوردی با ضخامت استاندارد ، همراه با بالشتک های ارگونومی ، می تواند به فیت کردن کفش در پا کمک کند.
چگونه یک جوراب فیت برای پاهایمان پیدا کنیم؟
پیدا کردن یک جوراب کوهنوردی مناسب ، سخت تر از آن چیزی است که تصورش می کنید. به طور مثال اگر جوراب بزرگ باشد ، با حرکت کردن ، شروع به ایجاد اصطکاک و در نتیجه بروز تاول خواهد کرد. این در حالی است ، در صورت کوچک بودن جوراب ، برای گردش خون پا مشکل پیش خواهد آمد. در ادامه نکاتی را برای شما آماده کرده ایم که در صورت رعایت کردن آن ها ، می توانید یک جواب بی نظیر و فیت تهیه کنید:
-جوراب باید مقداری به پا فشار وارد کند ، اما نه زیاد. همچنین گشادی جوراب در قسمت پنجه ویا پاشنه ، بیانگر این موضوع است که جوراب شما بسیار بزرگ بوده و باید سایز کوچکتری را امتحان کنید.
-همواره به هنگام خرید جوراب ، آن را با کفش کوهنوردی خود تست کنید ، تا مطمئن شوید که ضخامت مناسبی داشته و فضای زیادی را اشغال نمی کند.
-ارتفاع جوراب کوهنوردی نیز از جمله موارد و ویژگی های بسیار مهمی است که باید به هنگام خرید ، به آن توجه ویژه ای داشته باشید. چرا که اگر جوراب خیلی کوتاه باشد ، ممکن است کفش به پای شما ساییده شده و باعث بروز زخم شود. همین طور ، در صورت بلند بودن ارتفاع ، جوراب پاها را بیش از اندازه گرم خواهد کرد. بنابراین ، بهترین ارتفاع برای جوراب کوهنوردی ، هم اندازه با ارتفاع کفش کوهنوردی (ویا مقداری بیشتر از آن) می باشد.
-جوراب باید خاصیت کشسانی مناسبی داشته باشد ، تا به راحتی سر نخورده و نیفتد.
ضخامت جوراب کوهنوردی چقدر باید باشد؟
یکی از مهم ترین ویژگی های یک جوراب کوهنوردی حرفه ای ، ضخامت مناسب آن است. طبیعتا” میزان ضخامت جورابی که برای کمپ و کوهنوردی تهیه می کنید ، ارتباط مستقیم با آب و هوا و همین طور شدت فعالیت و پیاده روی شما خواهد داشت. به صورت کلی ، می توان جوراب های کوهنوردی را از نظر ضخامت به ۵ دسته ، تقسیم بندی کرد ، که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.
-جوراب های سبک
این گونه جوراب ها معمولا” برای آب و هوای گرم طراحی شده اند ، تا بتوانند پاهای شما را خنک نگه دارند. جوراب های سبک به دلیل ضخامت کم و عدم استفاده از بالتشک در ساختار خود ، برای پیاده روی های معمولی و پیمایش مسیر های آسان و هموار مناسب هستند.
-جوراب های متوسط
جوراب های کوهنوردی با ضخامت متوسط ، تقریبا” در تمامی قسمت های پا دارای بالشتک هستند و معمولا” به عنوان جوراب های همه کاره شناخته می شوند. بنابراین می توانید از آن ها برای آب و هوای: گرم ، خنک و همین طور سفرهای چند روزه استفاده کنید.
-جوراب های ضخیم
این گونه جوراب ها ، همان طور که احتمالا” حدس زده اید برای استفاده در زمستان و آب و هوای سرد مناسب هستند. علاوه بر این ، جوراب های ضخیم به دلیل داشتن بالشتک های اضافی ، می توانند به فیت شدن کفش کوهنوردی و از بین بردن فضاهای خالی آن نیز کمک کنند.
-جوراب های فوق ضخیم
اگر یک سفر کوهنوردی طولانی (در آب و هوای بسیار بد) پیش رو دارید ، باید از جوراب های فوق ضخیم استفاده کنید.
راهنمای جنس جوراب کوهنوردی!
بسیاری از مردم نمی دانند که تاول زدن پا ، نتیجه تعریق و رطوبت بیش از حد آن است ، که معمولا” به دلیل استفاده از متریال نامرغوب در ساخت جوراب ها حاصل می شود. باید به این نکته نیز اشاره کرد ، که بسیاری از جوراب های کوهنوردی از متریال های مختلف (به صورت ترکیبی) استفاده می کنند ، تا یک محصول متعادل به دست آید. در ادامه به برخی از این متریال ها اشاره می کنیم:
-پشم مرینو
پشم مرینو از جمله متریال های مرغوب در ساخت جوراب های کوهنوردی است ، که منشا آن به کشور نیوزلند بر می گردد. این متریال به دلیل توانایی فوق العاده در جذب رطوبت و همین طور بو نگرفتن ، یک ماده ایده آل برای ساخت جوراب محسوب می شود. همچنین شاید برایتان جالب باشد که بدانید ، این نوع پشم به دلیل ساختار ظریف تری که در مقایسه با پشم های معمولی دارد ، خارش کمتری ایجاد می کند.
-پشم آلپاکا
پشم آلپاکا از جمله متریالی است که باوجود بافت نرم و ابریشمی ، خاصیت عایق کنندگی بسیار ایده آلی دارد. علاوه بر این ، پشم آلپاکا دوام بالایی داشته و رطوبت را نیز به خوبی جذب می کند.
-پشم کلاسیک
پشم کلاسیک یک متریال فوق العاده گرم است ، که یک ماده مرسوم در ساخت جوراب های کوهنوردی محسوب می شود. این ماده به تنهایی در ساخت جوراب های کوهنوردی کاربردی نداشته و به منظور به دست آوردن خاصیت ارتجاعی ، با موارد مصنوعی دیگر ترکیب می شود.
-پنبه
پنبه برای استفاده در جوراب های روزمره امتیاز مناسبی را می تواند دریافت کند ، اما این متریال برای فعالیت های شدید مناسب نیست ، چرا که می تواند رطوبت را حفظ کرده و در نتیجه باعث تاول زدن پا شود.
-الیاف مصنوعی
مواد مصنوعی از جمله: پلی استر، نایلون و الاستین ، در مقایسه با مواد طبیعی ساختار بادوام تری دارند. علاوه بر این ، الیاف مصنوعی ، رطوبت را جذب نکرده و بسیار سریع خشک می شوند ، که خود می تواند استفاده ترکیبی از این گونه مواد را ، در ساخت جوراب های کوهنوردی ایده آل سازد.
-ضدآب
جوراب های ضدآب ، همان طور که از نام آن ها نیز پیداست ، بدون توجه به نوع آب و هوا می توانند پاهای شما را خشک نگه دارند. باید به این نکته نیز توجه داشت ، که این گونه جوراب ها اغلب به دلیل استفاده از سه لایه مختلف ، کمی ضخیم تر از جوراب های سبک تا متوسط هستند.
پیشنهاد می کنیم حتما بخوانید: تمریناتی که باید قبل از کوهنوردی انجام دهید
در این مقاله سعی کردیم یک راهنمای جامع خرید جوراب کوهنوردی را به شما ارائه دهیم و همین طور ویژگی های یک جوراب کوهنوردی خوب را بیان کنیم. در صورتی که در ارتباط با این موضوع سوالی دارید ویا نکته دیگری را می دانید ، که می تواند به کامل تر شدن این مقاله کمک کند ، خوشحال می شویم در قسمت زیر کامنت کنید.