با ۱۰ مورد از خطرناک ترین کوه های جهان آشنا شوید
همان طور که می دانید به طور کلی کوهنوردی کار سخت و خطرناکی است ، اما خطرناک بودن آن در برخی از کوه ها چندین برابر می شود ، به طوری که در صورت غفلت حتی برای چند ثانیه می توانید جان خود را از دست بدهید. با این حال کوهنوردان بسیاری هستند که حاضراند جان خود را به خطر انداخته و چالش های کوهنوردی های سخت را تجربه کنند. از همین رو قصد داریم در ادامه به معرفی ۱۰ مورد از خطرناک ترین کوه های جهان بپردازیم که افراد زیادی را در طول مسیر کوهنوردی به کشتن داده اند.
۱-آناپورنا ، نپال (۸۰۹۱ متر)
آناپورنا کوهی در رشته کوه آناپورنا است ، که دهمین کوه مرتفع در جهان (با ارتفاع ۸۰۹۱ متر) محسوب می شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ، موریس هرتزوگ اولین شخصی بودن که موفق شد از طریق جبهه شمالی ، در سال ۱۹۵۰ این قله بسیار خطرناک و پرچالش را فتح کند. کوه آناپورنا در بین کوهنوردان حرفه ای ، به بالاترین نرخ مرگ و میر معروف است به طوری که نرخ مرگ و میر آن در سال های گذشته به ۳۲ درصد هم رسیده است. اما با گذشت زمان و کشف مسیر های صعود مختلف ، کوهنوردان زیادی موفق به صعود این قله شده اند و توانسته اند که نرخ مرگ و میر را تا ۲۰ درصد نیز کاهش دهند.
شاید برایتان سوال پیش بیاید ، که چه چیزی این کوه را برای صعود خطرناک می سازد؟ ، در پاسخ به این سوال باید بگوییم که احتمال وقوع بهمن ، آب و هوای غیرقابل پیش بینی و همین طور مسیر های به شدت شیب دار ، از جمله عوامل مهمی است که صعود آناپورنا را بسیار دشوار می سازد. یکی از بدترین و شدیدترین طوفان های این کوه در سال ۲۰۱۴ بود ، که منجر به کشته شدن حداقل ۴۳ کوهنورد شد که خود آمار بسیار مهیبی است.
۲- K2 ، پاکستان (۸۶۱۱ متر)
همان طور که احتمالا” می دانید K2 دومین کوه بلند جهان (پس از اورست) است ، که طول آن به ۸۶۱۱ متر می رسد. این کوه به نوعی در مرز بین پاکستان و چین قرار دارد ، که در آن به طور میانگین ، بین ۴ نفری که قصد صعود دارند ، یک نفر کشته می شود. این کوه مرتفع و وحشی ، برای اولین بار در سال ۱۹۵۴ توسط دو کوهنورد به نام های لینو لاسه دلی و آچیل کومپگنونی فتح شد.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید ، K2 تنها کوه رنج ۸۰۰۰ متری است ، که هرگز هیچ کوهنوردی از جبهه شرقی آن موفق به صعود نشده است. علاوه بر این ، تا فوریه سال ۲۰۲۱ تنها ۳۷۷ نفر موفق به صعود آن شده اند ، این در حالی است آمار مرگ و میر آن در حدود ۹۱ مورد است.
۳- نانگاپاربات ، پاکستان (۸۱۲۶ متر)
یکی دیگر از خطرناک ترین کوه های جهان “نانگاپاربات” نام دارد ، که نهمین کوه مرتفع جهان نیز است. این کوه در مرز بین پاکستان و هند قرار دارد اما مدیریت آن در اختیار پاکستان است. این کوه مرتفع ، به دلیل صعود بسیار دشوار و تعداد بالای تلفات ، لقب کوه قاتل را خود اختصاص داده است. نانگاپاربات در قسمت غربی رشته کوه هیمالیا قرار دارد و تا قبل از سال ۱۹۵۳ ، در مسیر صعود قله آن ۳۱ کوهنورد جان خود را از دست داده بودند.
۴- کانگچن جونگا ، مرز بین هند و نپال (۸۵۸۶ متر)
کانگچن جونگا سومین کوه مرتفع جهان است ، که قله آن در ارتفاع ۸۵۸۶ متری از سطح دریا قرار دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ، این کوه تا سال ۱۸۵۲ بلندترین قله جهان محسوب می شد ، اما اندازه گیری و محاسبات مثلثاتی هند در سال ۱۸۴۹ نشان داد ، که قله اورست (که در آن زمان به عنوان ۱۵ امین قله مرتفع شناخته می شد) بلندترین کوه جهان است. در سال ۱۸۵۶ قله کانگچن جونگا ، به صورت رسمی به عنوان سومین قله مرتفع جهان معرفی شد.
این قله بسیار خطرناک ، برای اولین بار در سال ۱۹۵۵ توسط “جو بروان” و “جورج باند” که بریتانیایی تبار بودند فتح شد. نکته جالب اینجاست ، که فتح این قله از سمت هند ممنوع است و کوهنوردان باید برای صعود از سمت نپال اقدام کنند.
۵- ماترهورن ، مرز ایتالیا و سوئیس (۴۴۷۸متر)
ماترهون یک قله هرمی و بسیار متقارن است ، که در مرز بین ایتالیا و سوئیس قرار داشته و ارتفاع آن به ۴۴۷۸ متر می رسد. این کوه یکی از مرتفع ترین کوه های اروپا است ، که در رشته کوه آلپ قرار داشته و به دلیل مسیر بسیار شیب دار ، صعود را برای کوهنوردان بسیار دشوار می سازد. نکته ترسناک اینجاست ، که تخمین زده می شود در حدود ۵۰۰ کوهنورد در راه صعود به قله این کوه جان خود را از دست داده اند ، که خود ماترهون را به یکی از مرگبارترین قله های جهان تبدیل می کند.
۶- اورست ، مرز نپال و چین (۸۸۴۸ متر)
اورست را می تواند مشهور ترین و مرتفع ترین قله جهان در نظر گرفت که در طول سال ، کوهنوردان حرفه ای زیادی را برای صعود به خود جذب می کند. دو مسیر اصلی برای صعود قله اورست وجود دارد ، که یکی از آن ها از از سمت جنوب شرقی (نپال) شروع شده و دیگری از سمت شمال (تبت) شروع می شود. فتح اوست علاوه بر چالش های فنی ، چالش هایی از جمله: ریزش بهمن ، بدی آب و هوا ، طوفان و بیماری های ناشی از ارتفاع زیاد را نیز می تواند برای کوهنوردان ایجاد کند ، که حتما” باید قبل از شروع فتح قله مورد بررسی قرار بگیرند.
نکته جالب ایجاست ، که تنزینگ نورگی و ادموند هیلاری اولین صعود مستند به اورست را در سال ۱۹۵۳ انجام دادند ، البته قبل از آن ها کوهنوردانی برای صعود به قله اقدام کرده بودند که بدلیل عدم بازگشت ، مشخص نیست موفق شده بودند یا خیر. نکته دیگری که لازم است در ارتباط با صعود اورست بدانید ، این است که فتح کردن این قله بیش از یک ماه زمان می برد ، که خود اهمیت برنامه ریزی دقیق برای تمامی روزهای صعود را نمایان می سازد.
۷- سیولا گراند ، آند پرو (۶۳۴۴ متر)
یکی دیگر از خطرناک ترین کوه های جهان سیولا گراند است که در رشته کوه آند پرو قرار دارد. در این کوه ، قله های فرعی دیگر نیز وجود دارد اما مرتفع ترین قله آن به ۶۳۴۴ متر می رسد. فتح این قله بسیار خطرناک و پر چالش ، برای اولین بار در سال ۱۹۳۶ انجام شد ، اما صعود سال ۱۹۸۵ توسط جو سیمپسون و سایمون یتس ، به دلیل انتشار کتابی با عنوان “سیمپسون در حال لمس خلا” که سختی های صعود کوه سیولا گراند را بیان می نمود شهرت یافت.
داستان این کتاب از این قرار است ، که “سیمپسون یتس” در مسیر صعود ، از صخره ای سقوط کرده و سه روز را در یک دره ، تنها با ذوب کردن برف و نوشیدن آن سپری می کند.
۸- واشنگتن ، نیوهمپشایر (۱۹۱۶ متر)
کوه واشنگتن مرتفع ترین قله در شمال شرقی ایالات متحده با ۱۹۱۶ متر ارتفاع از سطح دریاست ، که به آب و هوای بسیار بد و غیرقابل پیشبینی خود معروف است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ، رصد خانه “مونت واشنگتن” سرعت باد ۳۷۲ کیلومتر بر ساعت را در قله این کوه ثبت کرده ، که رکورد جهانی در بین سالهای ۱۹۳۴ تا ۱۹۹۶ بوده است.
نکته جالب دیگر اینجاست ، که دمای هوا در قله این کوه حتی به منفی ۵۰ درجه سانتی گراد نیز می رسد ، که خود می تواند بیانگر میزان دشواری و خطرناک بودن صعود این قله باشد.
۹-دنالی ، آلاسکا (۶۱۹۰ متر)
کوه دنالی بلند ترین کوه در آمریکای شمالی است ، که ارتفاع قله آن ۶۱۹۰ متر از سطح دریاست. این قله خطرناک و مرتفع ، برای اولین بار در سال ۱۹۱۳ توسط هادسون استاک، هری کارستنز، والتر هارپر و رابرت تاتوم فتح شد. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید ، که علت خطرناک بودن این کوه چیست؟ ، در پاسخ به این سوال باید بگوییم که وقوع زمین لرزه های زیاد ، ریزش کوه و مسیر های فوق العاده شیب دار ، همگی دست به دست هم داده اند تا تنها نیمی از افرادی که برای صعود این قله اقدام می کنند ، موفق به انجام آن شوند.
۱۰- مون بلان ، مرز بین فرانسه و ایتالیا (۴۸۰۸ متر)
مون بلان کوهی در رشته کوه آلپ است ، که در مرز بین فرانسه و ایتالیا قرار گرفته است. این کوه شامل ۱۱ قله اصلی است ، که بلندترین آن ۴۸۰۸ متر ارتفاع دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ، بخش هایی از این کوه توسط یخچال های طبیعی پوشش داده شده است ، که خود یکی از چالش های فتح قله مون بلان است. این قله بسیار خطرناک برای اولین بار در سال ۱۷۸۶ فتح شد و امروزه به یک مقصد گردشگری تبدیل شده و سالانه بیش تر از ۶ میلیون بازدیده کننده را به خود جذب می کند.
طبق آمار منتشر شده ، در سال حدود ۱۰۰ نفر جان خود را در قله های مختلف این کوه از دست می دهد ، که حتی اجساد برخی از آن ها پس از دهه ها کشف نمی شود.
پیشنهاد می کنیم حتما” بخوانید: ۱۰ روش حرفه ای برای ریکاوری بدن بعد از کوهنوردی
در این مقاله ۱۰ مورد از خطرناک ترین کوه های جهان را به شما معرفی کردیم ، در صورتی که در ارتباط با این موضوع سوالی دارید ویا کوه دیگری را می شناسید که می تواند این لیست را کامل تر کند ، خوشحال می شویم در قسمت زیر کامنت کنید.
سلام
خیلی خوب بود
ممنون👌👌👍🏻🌹🙏