اکولایز در غواصی چیست؟ و چطور انجام می شود؟
اگر تا به حال به صورت تفریحی ویا حرفه ای غواصی کرده باشید، قطعا” متوجه شده اید که با پایین رفتن در آب، به دلیل فشاری که آب به گوش وارد می کند، گوش های شما “کیپ” شده و نوعی درد در آن احساس می شود. در این حالت است ، که با اکولایز کردن (برداشتن فشار از گوش) می توانید به حالت عادی بازگردید. “کیپ” شدن گوش ها به هنگام سوار شدن به هواپیما نیز رخ می دهد که ناشی از کاهش فشار محیط است، پس می توان نتیجه گرفت که با کاهش ویا افزایش فشار محیط از حالت عادی، به منظور “کیپ” نشدن گوش باید عملیات همسان سازی فشار گوش داخلی با محیط (اکولایز) را انجام دهیم. اگر دوست دارید تا با روش های مختلف اکولایز گوش آشنا شده و به هنگام غواصی ویا افزایش ارتفاع از آنها استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم حتما” تا انتها همراه ما باشید.
انواع روش های اکولایز گوش در غواصی!
۱-روش والسالوا!
در قسمت قبلی به این سوال پاسخ داریم که “اکولایز گوش چیست؟” ، در ادامه به روش های متداول آن می پردازیم. یکی از متداول ترین روش هایی که به کمک آن می توانید گوش های خود را اکولایز کرده در اصطلاح فشار گوش میانی خود را با فشار محیط همسان کنید، گرفتن بینی و دمیدن از آن است ، که بسیار ساده بوده و می تواند خیلی سریع فشار را از روش گوش های شما بردارد (برخی از افراد بینی خود را گرفته و دمیدن را از دهان انجام می دهند که نتیجه ای نخواهد داشت، چرا که عمل دمیدن را باید از بینی انجام دهید).
۲-روش تویین بی!
یکی دیگر از روش های بسیار ساده و کاربردی برای برداشتن فشار از گوش به هنگام غواصی، استفاده از روش تویین بی است. در این روش کافی است ابتدا بینی خود را بگیرید و سپس آب دهان خود را قورت دهید. با این کار ، عضلات عقب گلو کمک می کنند تا بتوان فشار گوش میانی و محیط را همسان کرده و در قسمت گوش احساس درد نداشت.
۳-روش لووری!
یکی دیگر از روش هایی که به شما این امکان را می دهد که بتوانید گوش خود را به هنگام غواصی اکولایز کنید ، روش لووری است. این روش در واقع ترکیبی بین روش والسالوا و تویین بی است. به این صورت که بینی خود را گرفته و همزمان با دمیدن در آن ، آب دهان خود را قورت می دهید. از این روش بیشتر برای مواقعی استفاده می شود که سر غواص رو به بالا نباشد.
۴-روش فرنزل!
روش فرزنل را می توان یک روش مرسوم در بین غواصان حرفه ای در نظر گرفت ، چرا که در مقایسه با روش های قبلی فشار کمتری را به ریه وارد می کند و خیلی سریع می توان با استفاده از آن فشار را از روی گوش برداشت. برای این کار کافی است تا بینی خود را بگیرید (همزمان با بستن دهان) و سعی کنید حرف K را از گلو خود ادا کنید. با انجام این کار ، گلو مانند یک پیستون عمل کرده و کمک می کند تا شیپور استاش گوش ها باز شود.
نکات مهم اکولایز در غواصی!
-سعی کنید در سطح آب و قبل از پایین رفتن اکولایز را بر روی گوش های خود اجرا کنید. با این کار در چند متر اول نیازی به اکولایز نخواهید داشت.
-سعی کنید زمانی اکولایز کنید که سر شما به سمت بالا باشد. با این کار تا ۵۰درصد انرژی کمتری برای برداشتن فشار از روی گوش ها نیاز خواهید داشت.
-سعی کنید به صورت مرتب اکولایز را بر روی گوشی های خود انجام دهید. حتی برای زمان هایی که احساس درد نمی کنید.
-اگر گوش های شما درد می کند و اکولایز نمی شود ، به سطح آب برگردید و غواصی را متوقف کنید.
-جویدن آدامس قبل و بعد از غواصی می تواند در انجام راحت تر غواصی و همین طور جلوگیری از گرفتگی گوش ها کمک کند.
-حتما” ماسک خود را محکم و فیت بر روی صورت خود قرار دهید تا از ورود آب به صورت و مخصوصا” بینی جلوگیری شود، چرا که این اتفاق می تواند مجاری شما را مسدود کند.
در این مقاله ابتدا به این سوال پاسخ دادیم که اکولایز گوش چیست؟ ، در ادامه با بیان روش هایی متداول جهت اکولایز کردن گوش ، به سوال “چطور اکولایز گوش انجام می شود؟”پاسخ دادیم. . در صورتی که در راتباط با این موضوع سوالی دارید ویا نکته را می دانید که می تواند به کامل تر شدن این مقاله کمک کند ، خوشحال می شویم در قسمت زیر کامنت کنید.