فروشگاه مینی بیاب: ردیاب شخصی، کاتانا
[]
0 محصولات نمایش سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

راهنمای خرید چاقو آشپزخانه

راهنمای خرید چاقو آشپزخانه

چه علاقه مند به آشپزی باشید و چه آشپزی را تازه شده کرده باشید، هر آشپزخانه نیاز به چند چاقو کاربردی، با کیفیت، تیز و راحت دارد تا در فرآیند آماده سازی مواد غذایی مختلف، مانند: خرد کردن گوشت، پاک کردن ماهی، خرد کردن سبزی، قطعه قطعه کردن سوسیس و کالباس و… به کمک شما بیاید. از همین رو قصد داریم تا در ادامه یک راهنمای جامع برای خرید انواع چاقو آشپزخانه را برای شما ارائه کنیم. از همین رو پیشنهاد می کنیم، حتما” تا انتها همراه ما باشید.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید، با هزینه کرد حدودی ۵۰۰ هزار تومان می توانید سه چاقوی مورد نیاز آشپزخانه (سرآشپز، پوست کنی و دندانه دار) را با کیفیت متوسط تهیه کنید. این در حالی است که چاقو های حرفه ای و دست ساز آشپزخانه می تواند تا چند ۱۰ میلیون تومان هم قیمت داشته باشد، بله درست شنیده اید، تا چند ۱۰ میلیون، در قسمت های بعدی متریال های مختلف تیغه چاقو های آشپزخانه را بررسی می کنیم ولی به صورت خلاصه وار، تیغه های سان مای، دمشقی و… در ترکیب با هنر استادکار حرفه ای و دست ساز بودن محصول، قیمت چاقو را همگام با کیفیت آن افزایش می دهد.

متریال تیغه چاقو آشپزخانه

تیغه چاقو های آشپزخانه معمولا” از چهار متریال ساخته می شوند، که عبارتند از: فولاد ضدزنگ، فولاد کربنی، فولاد دمشقی یا سرامیک. در ادامه به صورت کامل هر کدام از آن ها مورد بررسی قرار داده و مزایا و معایب هر کدام را برای شما بیان می کنیم.

فولاد ضدزنگ

راهنمای خرید چاقو

رایج ترین نوع فولاد در ساخت تیغه چاقو های آشپزخانه فولاد ضدزنگ است، که در اصطلاح به آن استیل هم گفته می شود. این نوع فولاد به راحتی با استفاده از سنگ چاقو تیز کن ویا چاقو تیزکن های رومیزی تیز و برنده می شوند، اما ساختار نرم تری در مقایسه با فولاد های کربنی دارند و در صورت عدم نگه داری صحیح ویا ضربه به اجسام سخت (مانند استخوان) احتمال خم شدن لبه آن ها زیاد است.

فولاد کربنی

چاقو فولادی

یکی از متریال های کلاسیک در ساخت تیغه انواع چاقو آشپزخانه فولاد کربنی است، که در مقایسه با استیل برای زمان بیشتری تیز می ماند و همین طور استحکام آن بیشتر است. این در حالی است، که این نوع فلز مستعد زنگ زدگی است و در مقایسه با چاقو های استیل باید مراقبت بیشتری از آن شود (بهتر است به منظور جلوگیری از زنگ زدن تیغه، پس از استفاده، چاقو را خشک کرده و تیغه آن را کمی با استفاده از روغن چرب کنید).

به طور کلی اگر به صورت حرفه ای آشپزی می کنید و دوست دارید تا از یک محصول استاندارد تر استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم چاقو های ساخته شده از فولاد های کربنی را تست کنید، بهتر است در این قسمت به این نکته اشاره کنیم که چاقو های ساخته شده با استفاده از این متریال، در مقایسه با استیل کمی گران تر هستند.

فولاد دمشقی

چاقو فولاد دمشقی

در ادامه راهنمای خرید چاقو آشپزخانه ، به بررسی فولاد مشقی می پردازیم. یکی دیگر از متریال های فوق العاده باکیفیت که در ساخت چاقو های سفارشی آشپرخانه مورد استفاده قرار می گیرد، فولاد دمشقی است، که در واقع ترکیبی از فولاد ضدزنگ و فولاد کربنی است. به این صورت که لایه هایی از آلیاژ های مختلف فولاد به هم جوش داده شده و در کوره هایی با دمای فوق العاده بالا گداخته می شوند. سپس استادکار با چکش کاری های طولانی، آن ها را به خورد هم می دهد و در نتیجه، نقش های جذابی بر روی فولاد به دست آمده ایجاد می شود، که در اصطلاح به آن فولاد دمشقی گفته می شود.

این نوع فولاد ها به دلیل دست ساز بودن و همین طور زمان بر بودن ساخت آن، به صورت صنعتی ساخته نمی شود و به همین دلیل، قیمت و کیفیت به مراتب بالاتری در مقایسه با فولاد کربنی و همین طور فولاد ضدزنگ دارند.

سرامیک

چاقو سرامیکی

سرامیک وزن بسیار سبکی در مقایسه با متریال های قبل دارد و فوق العاده تیز و برنده می شود. این متریال به هیچ عنوان با مواد غذایی مختلف واکنش نمی دهد و همین طور زنگ نمی زند. با این وجود، سرامیک ساختار بسیار شکننده ای داد و در صورتی که از دستتان بیفتد احتمال شکستن ویا لب پر شدن آن زیاد است. علاوه بر این، تیغه چاقو های سرامیکی خیلی دیر کند می شود اما در صورت کند شدن لبه چاقو، باید چاقوی جدیدی تهیه کنید ویا برای تیز کردن لبه تیغه، آن را به کارگاه های مخصوصی ببرید.

وزن چاقو آشپزخانه

چاقو آشپزخانه خارجی

یک چاقو ی آشپزخانه خوب باید وزن مناسبی داشته باشد، به طوری که به هنگام استفاده، دست شما را اذیت نکند. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید، که وزن ایده آل برای یک چاقوی آشپزخانه خوب چقدر است؟، در پاسخ به این سوال باید بگوییم، که نمی توان پاسخ دقیقی به این سوال داد، چرا که وزن مناسب چاقو برای افراد مختلف می تواند تفاوت داشته باشد. به طور مثال، ممکن است برخی از افراد با چاقو های سنگین راحت تر باشند، این در حالی است، که برخی دیگر فقط می توانند با چاقو های سبک وزن کار کنند.

راحتی چاقو

چاقو برش آشپزخانه

راحتی دسته چاقو نیز یکی از مهم ترین موارد راهنمای خرید چاقو آشپزخانه است، که باید به هنگام خرید به آن دقت کافی کنید. منظورمان از راحتی دسته چاقو، ارگونومی بودن آن است. به عبارت دیگر، دسته باید با توجه به فرم دست انسان طراحی و ساخته شده باشد تا به راحتی در دست جا گرفته و استفاده از آن اذیت کننده نباشد. علاوه بر این، بهتر است به هنگام خرید دقت کنید که دسته محصول دارای پلیسه و نقاط تیز نباشد، چرا که در صورت وجود نقاط تیز در دسته چاقو، انگشتان شما به هنگام برش موارد غذایی مختلف آسیب می بیند.

تعادل دسته و تیغه چاقو

چاقو برش

بهتر است چاقویی که برای آشپزخانه خودتان تهیه می کنید، تعادل وزنی هم داشته باشد. به این صورت که وزن کل چاقو به صورت استاندارد و متعادل بین دسته و تیغه تقسیم شده باشد. ممکن است سوال کنید، که این مورد را به هنگام خرید چاقو، چطور چک کنیم؟، برای بررسی چاقو از نظر تعادل بین دسته و تیغه، کافی است یک نقطه (کمی پایین تر از محل اتصال دسته به تیغه) به سمت دسته را روی انگشت وسط خود قرار دهید، در این شرایط اگر چاقو به صورت استاندارد ساخته شده باشد، دسته ویا تیغه نباید به سمت پایین خم نشوند.

نوع تانگ تیغه چاقو آشپزخانه

ست چاقو آشپزخانه

یکی دیگر از مهم ترین موارد راهنمای خرید چاقو آشپزخانه ، توجه به تانگ تیغه آن است. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که منظور از تانگ تیغه چیست؟، در پاسخ به این سوال باید بگوییم، که به قسمتی از تیغه که تیز نمی شود و در قسمت دسته چاقو قرار می گیرد، تانگ تیغه می گویند، که در چاقو های آشپزخانه به سه دسته بندی اصلی تقسیم می شود که عبارتند از:

فول تانگ

فول تانگ به چاقو هایی گفته می شود که فلز تیغه تا انتهای دسته ادامه دارد و در کناره های دسته به راحتی می تواند فلز را مشاهده نمود. این نوع چاقو ها از مقاومت فوق العاده بالایی برخوردار هستند و احتمال جدا شدن دسته از تیغه در آن ها تقریبا” صفر است.

رت تیل تانگ

به چاقو هایی که فلز تیغه در قسمت دسته نازک می شود و تا انتهای دسته ادامه پیدا می کند در اصطلاح “رت تیل تانگ” گفته می شود. فلز تیغه در این نوع چاقو ها، از کناره های دسته آن مشخص نیست و به صورت مخفی کار می شود. در این نوع چاقو ها ممکن است پس از مدتی استفاده از چاقو، تیغه از دسته آن جدا شده و یا لق شود.

هف تانگ

همان طور که احتمالا” حدس زده اید، به چاقو هایی که در آن ها فلز تیغه تا نیمه های دسته ادامه پیدا می کند، “هف تانگ” گفته می شود. این نوع چاقو های آشپزخانه در مقایسه با دو نوع دیگر، از مقاومت کم تری برخوردار هستند و معمولا” عمر کمتری دارند. لازم به ذکر است، که احتمال جدا شدن دسته از تیغه در این نوع چاقو ها به نسبت بقیه زیاد است.

انواع جنس دسته چاقو

انواع چاقو آشپزخانه

بررسی جنس دسته چاقو در راهنمای خرید چاقو آشپزخانه از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که انتخاب متریال غیر مناسب، می تواند چاقو را غیر بهداشتی کند.

پلاستیک

اغلب دسته چاقو های آشپزخانه با استفاده از انواع پلاستیک ساخته می شود، که معمولا” کاملا” صاف و صیقلی هستند. پلاستیک ها بهداشتی تر هستند، چرا که در آن ها شیاری وجود ندارد و اثری از مواد غذایی مختلف بر روی آن ها باقی نمی ماند. البته برخی از انواع پلاستیک ها بافتی نرم بر روی خود دارد، که هدف از ایجاد آن ها کاهش احتمال سر خوردن چاقو در دست است.

چوب

یکی دیگر از متریال های پرکاربرد در ساخت دسته چاقو های آشپزخانه، انواع چوب (از چوب های جنگلی گرفته تا چوب گردو و راش) است، که بیشتر در چاقو های فول تانگ مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است، که امروزه به منظور افزایش سطح بهداشت چوب ها و جلوگیری از گیر کردن مواد غذایی مختلف در آن ها، از نوعی پوشش شفاف بر روی دسته های چوبی استفاده می شود.

انواع چاقو آشپزخانه

انواع چاقو آشپزخانه

در ادامه مقاله راهنمای خرید چاقو آشپزخانه ، قصد داریم به بررسی انواع آن ها بپردازیم. با اندکی جستجو در بازار های فیزیکی و همین طور اینترنتی متوجه می شوید، که مدل های مختلفی از چاقو های آشپزخانه وجود دارد، که حتی تنوع آن ها از ۱۰۰ مورد هم بیشتر است. اما ما نمی خواهیم تا با چاقو های حرفه ای و همین طور چاقو هایی که مخصوص انجام کارهای خاص (مانند: پاک کردن صدف و…) هستند آشنا شویم:

چاقوی سرآشپز

این نوع چاقو در واقع یک نوع چاقو ی همه کاره به حساب می آید، که می توانید به راحتی از آن برای برش گوشت ، خرد کردن سبزی ، سیب زمینی و… استفاده کنید. چاقو های سرآشپز دارای تیغه ای تیز و برنده هستند و در برند های مختلف در بازار وجود دارند.

چاقوی سانتوکو

چاقوی سانتوکو برای اولین با در ژاپن طراحی و ساخته شده است. این نوع چاقو علاوه بر ظاهر متفاوتی که با چاقو ی سرآشپز دارد، تیغه ای نازک تر و بسیار برنده دارد، که کمی بی احتیاطی در استفاده از آن می تواند موجب وارد شدن صدمه به شما شود. توجه داشته باشید، که به دلیل نازک بودن تیغه چاقو، در صورت ضربه زدن به اجسام سخت (هر چند کوچک و جزئی) لبه چاقوی سانتوکو می تواند دچار آسیب دیدگی شود.

چاقوی پوست کنی

چاقوی پوست کنی در واقع یک نوع چاقوی دم دستی برای آشپزخانه به حساب می آید، که می توانید از آن برای پوست کندن پیاز، سیب زمینی، میوه و… استفاده کنید. این نوع چاقو ها در مقایسه با دو نوع قبلی، سایز کوچک تری دارند.

چاقو دندانه دار

این نوع چاقو ها کاربرد خاصی دارند و بیشتر برای برش نان و همین طور گوجه فرنگی مناسب هستند. همان طور که از نام آن ها نیز پیداست، لبه تیز تیغه در این مدل چاقو ها، به صورت دندانه دار ساخته می شود.

چاقو فیله آشپزخانه

چاقو فیله آشپزخانه

این نوع چاقو ها، همان طور که از تصاویر آنها نیز پیداست، دارای تیغه ای نازک و انعطاف پذیر هستند، که به راحتی با استفاده از آن می توانید ماهی و مرغ را پاک کرده و استخوان ها را از گوشت جدا کنید.

چگونه از چاقو های خود مراقبت کنیم

نگه داری از تیغه چاقو

شاید برایتان جالب باشد که بدانید، نگه داری صحیح از چاقوی آشپزخانه عمر آن را تا ۱۰ برابر افزایش می دهد. ممکن است تصویر کنید، که نگه داری از چاقو فرآیند سخت و دشواری دارد، اما اصلا” این چنین نیست. کافی است مراحل زیر را به درستی روی چاقوی خودتان اجرا کنید:

-سعی کنید پس از هر بار استفاده از چاقو، تیغه آن را شسته و با حوله خشک کنید.

-به هیچ عنوان چاقو ها را با استفاده از ماشین ظرف شویی مورد شستشو قرار ندهید.

-اگر چاقوی شما از جنس فولاد کربنی است، پس از هر بار استفاده، بهتر است تیغه آن را با استفاده از روغن پارافین خوراکی چرب کنید.

-در صورت کند شدن چاقو، می توانید از تیز کن های برقی ویا دستی رومیزی استفاده کنید.

-توجه داشته باشید که بهترین روش تیز کردن چاقو، استفاده از سنگ های چاقو تیز کن است.

-برای تیز کردن چاقو با استفاده از سنگ، باید هر سمت تیغه را با زاویه ۳۰ درجه به صورت برگشتی روی سطح سنگ بکشید.

-مصقل تنها برای حفظ لبه چاقو است و موجب تیز شدن چاقو های خیلی کند نمی شود.

-استفاده از چاقو درون کشو بدون محافظ تیغه، می تواند موجب وارد شدن آسیب شدید به آن شود.

-می توانید از ردیف های مگنتی در آشپزخانه، به منظور نگه داری چاقو و جلوگیری از آسیب دیدن تیغه آن استفاده کنید.

در این مقاله، یک راهنمای جامع برای خرید انواع چاقو آشپزخانه را برای شما بیان کردیم. فروشگاه مینی بیاب سالیان سال است، که با همکاری تولید کنندگان برتر شهر زنجان، انواع چاقو های آشپزخانه را با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت عرضه می کند، که با سفارش اینترنتی می توانید در سریع ترین زمان ممکن محصول مورد نظرتان را دریافت کنید. برای مشاهده مدل های مختلف و خرید، می توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

خرید انواع چاقو آشپزخانه

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
دیدگاه‌های نوشته

*
*